Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της «Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων», η ΔΟΥ Αιγίου ενισχύεται με 3 υπαλλήλους, από τους 18 που έρχονται στην Αχαΐα.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σημαντική και καθιστά βιώσιμη τη λειτουργία της υπηρεσίας, η οποία κινδύνευε με αναστολή λειτουργίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, στις 20 Δεκεμβρίου 2019 είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για το ζήτημα (Αρ. Πρωτ. 2762), στην οποία ανέφερε τα ακόλουθα: «Η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) Αιγίου εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή της Αιγιάλειας, η οποία -σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του έτους 2011- διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 49.872 κατοίκων και έκταση 729,42 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής είναι προφανώς μεγάλες και συνεπώς η λειτουργία της υπηρεσίας καθίσταται απαραίτητη. Σήμερα, στη ΔΟΥ Αιγίου υπηρετούν 15 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 2 απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας. Μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 5 υπάλληλοι, με αποτέλεσμα η λειτουργία της υπηρεσίας να καθίσταται αδύνατη. Με βάση την εξέλιξη αυτή, προκύπτουν εύλογα ανησυχίες και δικαιολογημένη αβεβαιότητα για το μέλλον της ΔΟΥ Αιγίου. Συνεπώς, καθίσταται αναγκαία η άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό (τουλάχιστον 5 υπαλλήλων), προκειμένου να είναι ομαλή η μετάβαση, να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα και να συνεχιστεί η ανεμπόδιστη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων της Αιγιάλειας».

Στην ερώτηση του, ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ενισχυθεί η ΔΟΥ Αιγίου με προσωπικό και β) πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παραπάνω ενέργειες; Κατόπιν τούτων, ο Άγγελος Τσιγκρής εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Οικονομικών για τα άμεσα αντανακλαστικά του.