Σύμφωνα με κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεοδώρου Σκυλακάκη, επιδοτούνται με 4,7 εκατομμύρια ευρώ, 5.909 παραγωγοί μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

Το εν λόγω ποσό θα δοθεί σε συνολικά 5.909 παραγωγούς που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Τσιγκρής στις 30.9.2021, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητούσε την ενίσχυση των παραγωγών μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

___________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.