Εντός της επόμενης εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να βρίσκονται στα σχολεία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον Αντέννα.

Η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων θα αφιερωθεί σε οδηγίες προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Διευθυντές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί να γίνεται καθαρισμός των αιθουσών μέσα στην ημέρα και όχι όπως μέχρι τώρα γίνονταν μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου. Το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει απόφαση για τη απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.

«Θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα, ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας. Όσον αφορά τη χρήση της μάσκας, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι:

Α. Στα σχολικά λεωφορεία (εν αντιθέσει με τα ΜΜΜ) η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι προαιρετική.

Β. Οι μαθητές που θα μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα φορούν μάσκα.

Σχετικά με τις ανησυχίες γονέων για την επαναλειτουργία των σχολείων η υπουργός Παιδείας διερωτήθηκε: «Το Σεπτέμβριο που οι θερμοκρασίες θα είναι και πιο χαμηλές τι είναι εκείνο που θα οδηγήσει τους γονείς να νιώσουν πιο ασφαλείς;».

«Αυτοί που ανησυχούν τώρα θα ανησυχούν και τότε», πρόσθεσε. Απαντώντας στην κριτική ότι τα σχολεία θα ανοίξουν για λίγες ημέρες, δήλωσε: «Στα εκ περιτροπής μαθήματα, λόγω του μικρότερου αριθμού των παιδιών, η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι πιο έντονη, θα προχωρά πολύ πιο γρήγορα. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα μήνα μάθημα και αυτός ο μήνας είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα που χρειάζονται τα παιδιά για την εξέλιξή τους».

Για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία η Νίκη Κεραμέως είπε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας μέχρι τέλος Μαΐου και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τέλος του μήνα, ανάλογα με την πορεία του ιού.