Αφιέρωμα στον ιστορικό σύλλογο βοστίτσα 1821 για τις εκδηλώσεις στην Αρεόπολη από την (τηλεφημερίδα)/ Στην Άμφισσα στις 14 Απριλίου στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης

Μόλις μέσα σε ένα χρόνο από την ίδρυση του ο Σύλλογος Ιστορικής  Αναβίωσης Βοστίτσα 1821 έχει πετύχει να συζητείται και να αναγνωρίζεται ανά την Ελλάδα.

Πλήθος εκδηλώσεις αναπαραστάσεις, ακόμα και συμμετοχές σε ταινίες, θεατρικά δρώμενα, ντοκιμαντέρ για την ζωή του Κολοκοτρώνη που παρουσιάστηκε στο discovery,   είναι μόνο  ένα μέρος  αυτών που έκαναν και αυτών που προτίθενται να κάνουν.

[the_ad id=”46371″]

Μόλις πριν μερικές μέρες  συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για το 1821  στην Αρεόπολη εκεί βρέθηκε η κάμερα της (Τηλεφημερίδας)    όπου μίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λάμπη Ψυχογιάννη και εξήρε την προσπάθεια αυτή που γίνεται για να μάθουν οι νεότεροι την ιστορία μας και τον πολιτισμό εν γένει .

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λάμπης Ψυχογιάννης αναφέρθηκε στο πενταμελές προεδρείο και στα είκοσι  μόνιμα μέλη που αριθμεί μέχρι στιγμής ο σύλλογος.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 14 Απριλίου στην Άμφισσα στην πρώτη πόλη της Ρούμελης που ξεσηκώθηκε το 1821. Σχεδόν 198 χρόνια μετά  ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσα 1821 θα είναι εκεί για να τιμήσει με την παρουσία του την σημαντική επέτειο, ο εορτασμός της οποίας αποδίδεται με προεδρικό διάταγμα το οποίο και αποδίδει τη σημασία απελευθέρωσης του πρώτου κάστρου κατά την επανάσταση του 1821.

Της Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”46704″]