Συγκινητικό αφιέρωμα στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, έγινε στο Λόγγο, από το Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α τη Δευτέρα (του Αγ. Πνεύματος) 28-5-2017, στην Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τον τελευταίο αυτοκράτορα Κων/νο Παλαιολόγο και όλων των μαρτύρων της Άλωσης, χοροστατούντος του πανοσιολογιοτάτου  Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικου Πουλή Ηγουμένου της Ι. Μονής Ταξιαρχών και συλλειτουργούντων των ιερέων π. Χρήστου Τσούλκα και του πρώην εφημέριου του Ι. Ναού του Αγ. Δημητρίου, π. Διονυσίου Λιβανά.

Αμέσως μετά έγινε περιφορά-λιτάνευση των αγίων εικόνων της ΄Αλωσης, με τη συνοδεία  της Φιλαρμονικής Αιγίου υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Χαραλαμπόπουλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη μουσική εκδήλωση  στον προαύλιο χώρο του Ναού με επίκαιρους ύμνους  και τραγούδια από :

α) τη Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών

β)  μαθητές  της Σχολής βυζαντινής μουσικής   «Κοσμάς ο Μελωδός»

γ) μαθητές του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων του Πνευματικού

κέντρου «Νέοι Ορίζοντες» υπό τη διεύθυνση των διδασκάλων τους κ. Βασιλείου

Μπίκου και κ. Σάκη Παπαδημητρίου

Η Διοίκηση του Μουσείου Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς:

– Την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά έθεσε, αυτήν την εκδήλωση μνήμης ,υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως.

– Τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης

– Τη Φιλαρμονική Αιγίου,  υπό τους ήχους της οποίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των εικόνων

και τον κ. Αντώνη Χαραλαμπόπουλο

– Τους κυρίους Βασίλειο Μπίκο, Σάκη Παπαδημητρίου και τους μαθητές τους.

– Τα  αρτοποιεία Τηλιγάδη από το Αίγιο και Ντούρου Κωνσταντίνου από το Λόγγο για την ευγενική προσφορά τους

– Το Γραφείο τελετών « Ο Άγγελος » και τον κ. . Πανουργιά Θεοφάνη για την παρασκευή και προσφορά ενός ιδιαίτερου και ξεχωριστού για την ημέρα αυτή, δίσκου του μνημοσύνου

– Τη διοίκηση του ξενοδοχείου Long Beach.

-Τις κυρίες Βάσω Κυριακοπούλου και Μάγδα Γεωργακοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά τους και τέλος όλους τους συγχωριανούς Λογγίσιους και φίλους του Μουσείου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

[the_ad id=”46274″]

 

[the_ad id=”46704″]