ΠΡΟΣ: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αιγιάλειας

Κοινοποίηση: Φιλοζωικές Οργανώσεις, ΜΜΕ

Θέμα: Αδέσποτα           

Κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς το πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τα αδέσποτα ζώα στην Αιγιάλεια,  ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, αλλά και στην περιφέρεια.

Πολίτες έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στον ΙΣ Αιγίου, ζητώντας παρέμβασή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την επίλυση του προβλήματος.

Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, περιστατικά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας και είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει κάποιο θύμα. Πολλοί δικυκλιστές έχουν τραυματιστεί, κάποιοι και με σοβαρά  κατάγματα, μετά από πτώση λόγω επίθεσης σκύλου. Εκεί όπου υπάρχουν πολλά αδέσποτα και φτιάχνουν αγέλες, επιτίθενται και σε ανυποψίαστους πολίτες, ιδιαίτερα νυχτερινές ώρες, με αρκετά σοβαρούς τραυματισμούς σε αρκετές περιπτώσεις.

Και εσείς αλλά και εμείς μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι αν “ο μη γένοιτο” έχουμε κάποιο θύμα.

Πιστεύουμε ότι το Νομοθετικό πλαίσιο είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα προβληματικό όμως στην εφαρμογή του.

Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και με διεκδίκηση κονδυλίων για δημιουργία χώρων περίθαλψης αδέσποτων, με στείρωση όλων ανεξαιρέτως, ίσως σε λίγα χρόνια να μειωθεί σημαντικά ο πληθυσμός τους.

Στηρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων, πολλοί δε από εμάς έχουμε ζώα στα σπίτια μας.

Ζητάμε το συντομότερο να φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τη δραστική μείωση των αδέσποτων ζώων, εφαρμόζοντας όλες τις προβλεπόμενες από το νομοθετικό πλαίσιο διατάξεις.

 

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου,

Ο Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας
Κοίλιας Σωτήρης                 Κουσουρής  Δημήτρης