Το ενιαίο θεσμικό πλαίσιο και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για την πτώχευση των νοικοκυριών, με χρονικό ορίζοντα λήξης το ένα έτος, ήταν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τη σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζών για το διάδοχο καθεστώς του νόμου Κατσέλη.

Στη σύσκεψη, διάρκειαςτρεισήμισι ωρών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρόντες από κυβερνητικής πλευράς ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Λιάκος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπουργός επικρατείας. Από την πλευρά των τραπεζών παρόντες ήταν οι CEOs, Χρήστος Μεγάλου Τράπεζα Πειραιώς, Φωκίων Καραβίας Eurobank, Παύλος Μυλωνάς Εθνική Τράπεζα, Βασίλης Ψάλτης Alpha Bank και ο επικεφαλής του NPL Forum, Θεόδωρος Καλαντώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλευρά θεωρεί πως με βάση την αλληλογραφία της με τους θεσμούς τα ζητήματα που εγείρουν οι δανειστές δείχνουν απολύτως αντιμετωπίσιμα και θα λυθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας καισυμφωνήθηκαν τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχρηζαν διευκρινήσεων.

[the_ad id=”46274″]

Τονίζεται πως το ενιαίο θεσμικό πλαίσιο και η χρονική διάρκειαενός έτους ήταν βασική απαίτηση των θεσμών.

Την ίδια ώραθα ισχύει η προστασία της αντικειμενικής αξίας της α’ κατοικίας ως τις 250.000 ευρώ για υπόλοιπο δανείου με δεδουλευμένους τόκους ύψους 130.000 ευρώ, ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο νέο νόμο έχουν πλαφόν 36.000 ευρώ.

Πηγές του Μαξίμου,επισημαίνουν ότιη κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες – αν όχι αύριο- στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
naftemporiki.gr 

 

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]