Εδώ και λίγο καιρό μερικοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Αιγίου πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του συλλόγου παλαιμάχων.

Ύστερα από κάποιες αρχικές συναντήσεις είδαμε ότι υπάρχει η επιθυμία πολλών ώστε το εγχείρημα να πάρει σάρκα και οστά. Οπότε στις 26 Ιουνίου συγκεντρωθήκαμε για ένα φιλικό δίτερμα στο γήπεδο Πλαστήρα, που αποτέλεσε την έδρα της Α.Ε. Αιγίου, για πολλά χρόνια.

Παλιοί φίλοι και συμπαίκτες συμφωνήσαμε  να ανανεώσουμε το ραντεβού μας και πάλι στο γήπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περιμένουμε μαζί μας ακόμα περισσότερους, μιας και αυτοί που φόρεσαν τα κιτρινόμαυρα της ομάδας του Συνοικισμού δεν είναι λίγοι!!!

[the_ad id=”46371″]

 

Λίγα λόγια για την ιστορία της Α.Ε. Αιγίου:

Η Αθλητική Ένωση Αιγίου (Α.Ε.Α.) είναι αθλητικός ποδοσφαιρικός σύλλογος του Αιγίου και εδρεύει στη προσφυγική συνοικία της πόλης, τον Συνοικισμό Ν. Πλαστήρα. Ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας το 1931.

Το αρχικό όνομα της Αθλητικής Ενώσεως Αιγίου ήταν Προποντίς, μετα Α.Ε.Κ. Αιγίου. Στην πορεία του χρόνου αυτό άλλαξε και η ομάδα είναι πιο γνωστή με την σημερινή της ονομασία (Α.Ε.Α.).

Με ιδιαίτερη παρουσία στα αθλητικά πράγματα του Αιγίου αλλά και της Αχαΐας η Α.Ε. Αιγίου αποτέλεσε μια μεγάλη δύναμη του Αιγιώτικου ποδοσφαίρου.

Τις δεκαετίες του 1950 και 1960 ιδιαιτέρως και αγωνιζόμενη στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δυτικής Ελλάδας, η Α.Ε.Α κόντραρε μεγάλες δυνάμεις της εποχής όπως ο Παναιγιάλειος και ο Παναιτωλικός αλλά και ιστορικές ομάδες όπως ο Πανηλειακός, η Α.Ε. Μεσολογγίου και άλλες.

aea-aigiou

 

[the_ad id=”46704″]