9ο δημοτικό σχολείο Αιγίου «Εθελοντικές δράσεις Let’s do it Greece»

0
248

Το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγίου θα συμμετάσχει στις δράσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Lets do it Greece. Πρόκειται για μια πανελλαδική εθελοντική δράση με στόχο τη διάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και των φορέων, με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που Περιμένεις». Η δράση έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα www.letsdoitgreece.org

Το 9ο δημοτικό σχολείο θα πάρει μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία της Κυριακής 7 Απριλίου 2019, οργανώνοντας τον καθαρισμό τριών χώρων στο κέντρο του Αιγίου (θεατράκι, πλατεία, πάρκο) στη διαδρομή σχολείο-θεατράκι (πίσω από τα 1ο & 2ο γυμνάσια)-γέφυρα-Ψηλαλώνια-πάρκο. Η δράση θα ξεκινήσει στις 9.30 με τη συνάντηση στο χώρο του 9ου δημοτικού σχολείου, θα ακολουθηθεί η διαδρομή σχολείο – Όθωνος – «Πευκάκια» & θεατράκι – εναέρια ξύλινη γέφυρα – πλατεία Υψηλών Αλωνίων (και περιμετρικά στις οδούς 1ης Μάη-Αράτου-Βύρωνος-Ρωμανιώλη) – πάρκο και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 12.30 Στη δράση θα συμμετέχουν μαθητές-μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου, θα υπάρχει σύμπραξη με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 9ου Δ.Σ. και συνεργασία με περιβαλλοντικούς συλλόγους (Ίριδα, Αλκυών) ενώ η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω των τοπικών ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στα πλαίσια της συνεργασίας και με την τοπική αυτοδιοίκηση παρακαλούμε για την παραχώρηση υλικών (γάντια, σακούλες) και για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Σας ενημερώνουμε ότι θα αφήσουμε τις σακούλες στο θεατράκι και στη γωνία των οδών 1ης Μάη και Ρωμανιώλη.

[the_ad id=”46371″]

 

[the_ad id=”46704″]