Για το ορεινό χωριουδάκι της Παρασκευής Αιγιαλείας τούτες οι μέρες είναι κάτι παραπάνω από μία γιορτή. Οι κάτοικοι του, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο βοηθάνε με κάθε τρόπο για την επιτυχία της 5ης Γιορτής Τσίπουρου, που θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Σε συνεργασία με την Παναιγιάλειο Ε.Σ. φέτος μαζί με το τσίπουρο θα κεραστούν σταφιδολιχουδιές, γλυκές και αλμυρές. Πρέπει σιγά-σιγά να μπει η σταφίδα στο διαιτολόγιο του Έλληνα. Η διατροφική της αξία είναι τεράστια κι αυτό πρέπει πριν από όλους να το πιστέψουν οι παραγωγοί της.

Στην αυλή του σχολείου, λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο εκδήλωσης, για τους μικρούς μας φίλους, διαδραστικά παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά με την συμμετοχή της ΔΗΚΕΠΑ. Γιατί μετά το δράμα του καλοκαιριού με τα σκουπίδια, η ανακύκλωση πρέπει να γίνει συνήθεια όλων των κατοίκων της Αιγιαλείας.

Κι όπως όλες τις χρονιές, στα τσιπουράδικα οι ιδιοκτήτες τους θα σας πουν πολλά για το τσίπουρο, ενώ στα ΑΛΩΝΙΑ τα χορευτικά συγκροτήματα θα ανοίξουν την Γιορτή στις 11.00 το πρωί και θα ακολουθήσει λαϊκό και δημοτικό γλέντι με άφθονους μεζέδες και φιλικές τιμές, μέχρι αργά το βράδυ.

Η είσοδος-λαχνός θα είναι όπως και πέρυσι 2 ευρώ για τους μεγάλους και δωρεάν για τα παιδιά.