4η Γιορτή Τσίπουρου στην Παρασκευή Αιγιαλείας

0

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής και τα τσιπουράδικα του χωριού  διοργανώνουν τη  Γιορτή Τσίπουρου. Την Κυριακή 11 του Νοέμβρη το χωριό της Παρασκευής θα γίνει τόπος συνάντησης για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της απόσταξης, και για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν μυρωδάτο, ποιοτικό, τσίπουρο.

Η γιορτή θα γίνει και τη φετινή χρονιά στην είσοδο του χωριού και θα ξεκινήσει γύρω στις 11 το πρωί.  Σε παράπλευρο χώρο θα γίνει επίδειξη ιππασίας και οι μικρότεροι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα με πόνυ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με  χορευτικά συγκροτήματα από Πάτρα και Αίγιο.

Το Χορευτικό Τέμενης, ο Χορευτικός  Όμιλος Αιγίου και οι Ακρίτες του Αιγαίου θα κρατήσουν συντροφιά στους παρευρισκόμενους με χορούς από όλη  την Ελλάδα.  Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχει δωρεάν τσίπουρο για όλους  και κεράσματα – προσφορά των διοργανωτών.

Τα τραπέζια θα είναι στρωμένα μέσα στο πάρκο των “Αλωνίων”  κάτω από τα πλατάνια και θα περιμένουν τις παρέες που επιθυμούν να γευτούν τα εδέσματα, τα οποία και έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν  οι άνθρωποι του τοπικού συλλόγου. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί μικρή αγορά με τοπικά προϊόντα.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν τα 4 τσιπουράδικα που λειτουργούν στο χωριό, μπορούν να έρθουν στην Παρασκευή από νωρίς το πρωί. Οι παραγωγοί θα είναι πρόθυμοι να παρουσιάσουν τη διαδικασία της απόσταξης, αλλά και να εξηγήσουν στους επισκέπτες τους λόγους που  το παρασκευίτικο τσίπουρο είναι ένα παραδοσιακό προϊόν υψηλής ποιότητας.  Βέβαια οι βόλτες που μπορεί να κάνει κανείς στο χωριό της Παρασκευής είναι πολλές….στο δάσος, στο μονοπάτι του πέτρινου τοξωτού γεφυριού, αλλά και μέσα στα γραφικά δρομάκια του χωριού. Και μετά τις 11 όλοι ραντεβού στα “Αλώνια”!

Οι χορευτές θα αναλάβουν να ανεβάσουν το κέφι και στη συνέχεια να…παραδώσουν την πίστα σε όλους τους υπόλοιπους…Το εισιτήριο στο χώρο της γιορτής θα είναι μόλις 2 ευρώ, και θα αντιστοιχεί σε  ένα λαχνό  για την κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της γιορτής.

 

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]