Αν είσαι πλέον φοιτητής σημαίνει πως οι κόποι σου ανταμείφθηκαν, πέρασες στην σχολή που επιθυμούσες και πλέον είσαι ελεύθερος να το γιορτάσεις. Η φοιτητική ζωή είναι η πιο ανέμελη περίοδος της ζωής σου γεμάτη ξενύχτια, βόλτες με φίλους, ατελείωτα ταξίδια και εκδρομές. Τι γίνεται όμως όταν πλησιάζει η εξεταστική σου και εσύ δεν έχεις οργανώσει καλά το διάβασμά σου; Αν θέλεις να αποφύγεις το άγχος της εξεταστικής διάβασε 4 χρήσιμα tips που υπόσχονται  να σε βοηθήσουν να οργανώσεις το διάβασμά σου κατά την διάρκεια του εξαμήνου χωρίς να στερηθείς ούτε μια μέρα τις εξόδους σου!

Συμβουλή 1η: Κράτα σημειώσεις

Όπως θα έχεις καταλάβει ακόμη και αν είσαι πρωτοετής φοιτητής η ύλη των πανεπιστημιακών μαθημάτων είναι αχανής και θα σου είναι αδύνατο να την αφομοιώσεις όλη χωρίς τις κατάλληλες σημειώσεις. Φρόντισε λοιπόν να προμηθευτείς σημειωματάρια, τετράδια, είτε ημερολόγια και ξεκίνα να σημειώνεις τα βασικά σημεία των μαθημάτων που παρακολουθείς. Ακόμη και αν δεν καταφέρνεις να παρευρίσκεσαι σε κάθε διάλεξη, υπάρχουν πάντα οι φίλοι-συμφοιτητές σου οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις σημειώσεις τους. Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία και παρακολούθησε τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ύλη!

Συμβουλή 2η: Διάβασε σε καθημερινή βάση

Μπορεί να σου φαίνεται πολύ κουραστικό να διαβάζεις κάθε μέρα ωστόσο αν εφαρμόσεις αυτή την συμβουλή μας θα διαπιστώσεις πόσο ευκολότερο θα είναι το διάβασμα της εξεταστικής στο τέλος του εξαμήνου. Δημιούργησε ένα δίωρο μέσα στην μέρα που θα το αφιερώσεις αποκλειστικά στην μελέτη και φρόντισε να μην βρίσκεις αφορμές για να ξεφεύγεις από το πρόγραμμά σου. Θα μπορούσες να καθιερώσεις το δίωρο μελέτης σου τις πρωινές ή μεσημεριανές ώρες που σίγουρα οι ευκαιρίες για εξόδους είναι λιγότερες.

Συμβουλή 3η: Ξεκίνα από τα δύσκολα

Όσον αφορά στα μαθήματα από τα οποία θα ξεκινήσεις το διάβασμά σου η συμβουλή μας είναι να επιχειρήσεις να ολοκληρώσεις πρώτα την ύλη των πιο δύσκολων μαθημάτων. Μπορεί η ύλη να σου φαίνεται βουνό, ωστόσο μόλις ξεμπερδέψεις με τα μαθήματα που σε δυσκολεύουν πιο πολύ θα νιώσεις ότι έχεις ολοκληρώσει σχεδόν όλο το διάβασμα της εξεταστικής, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα σου φανούν παιχνίδι! Επιπλέον με αυτή την τακτική θα έχεις όλο τον χρόνο να εμβαθύνεις στα σημεία που σε δυσκολεύον και να εκφράσεις τυχόν απορίες στους καθηγητές σου.

Συμβουλή 4η: Κάνε τον κατάλληλο προγραμματισμό

Όλες οι παραπάνω συμβουλές δεν θα σε βοηθήσουν αν δεν κάνεις τον σωστό προγραμματισμό. Προμηθεύσου ένα ημερολόγιο 2023 που θα σου επιτρέψει να σημειώνεις καθημερινά τις ώρες και τους στόχους μελέτης σου για την επόμενη ημέρα και θα σε βοηθήσει να σταματήσεις την αναβλητικότητά σου η οποία ευθύνεται για ατελείωτες χαμένες ώρες διαβάσματος. Κατάγραψε εκεί το πλάνο διαβάσματός σου μέχρι την επερχόμενη εξεταστική και φτιάξε ένα ευχάριστο πλάνο διαβάσματος που θα σου επιτρέψει να συνδυάσεις με αυτό την κοινωνική ζωή σου.

Η οργάνωση είναι απαραίτητη για το αποτελεσματικό και ευχάριστο διάβασμα. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και είμαστε σίγουροι πως η εξεταστική θα γίνει για εσένα παιχνιδάκι!