Σε σειρά κυκλοφοριακών μέτρων στις κεντρικές οδούς Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως της πόλης του Αιγίου, προχωρά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της σειράς δράσεων για την ανακούφιση των δημοτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

H Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής υπό την προεδρία του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και ψήφισε ομόφωνα τα εξής μέτρα, που τίθενται σε εφαρμογή για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος:

Α. Στην οδό Κλεομένους Οικονόμου

  1. Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων επί της οδού Κλεομένους Οικονόμου, από τη συμβολή με την οδό Βάλφουρ έως τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως και για την τοποθέτηση κώνων στα υπάρχοντα σημεία στάσης και στάθμευσης.
  2. Την παραχώρηση της χρήσης των χώρων στάσης και στάθμευσης της άνω οδού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, όπου αυτό απαιτηθεί.

 

Β. Στην Οδό Μητροπόλεως

  1. Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Κλεομένους Οικονόμου έως την οδό Π. Χαραλάμπους.
  2. α. Τον περιορισμό του πλάτους της οδού Μητροπόλεως στα τέσσερα (4) μέτρα, από τη συμβολή της με την οδό Παναγιωτοπούλων έως τη συμβολή της με την οδό Π. Χαραλάμπους, τοποθετώντας στην αριστερή πλευρά της άνω οδού κώνους, καθ’ όλη την ως άνω προσδιορισθείσα διαδρομή της (ήπιας κυκλοφορίας). Επισημαίνεται ότι θα παραμείνει ελεύθερος προς χρήση των πεζών διάδρομος πλάτους 1,5 μέτρων σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου, όπως ήδη υφίσταται.

2β. Οι παρόδιοι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υποχρεούνται να τοποθετήσουν ασφαλή προστατευτικά στοιχεία (π.χ. ζαρντινιέρες) μεταξύ των κώνων, για την ασφάλεια των καθήμενων πελατών των καταστημάτων τους

  • Τον προσωρινό χαρακτηρισμό του εναπομένοντος τμήματος της άνω οδού ως πεζόδρομου, για την ασφαλή κίνηση των πεζών και για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, όπου αυτό απαιτηθεί.

Για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων τοποθετήθηκαν ήδη, με φροντίδες της Τεχνικής Υπηρεσίας, ειδικά κολωνάκια κατά μήκος των σχετικών σημείων, με εξαίρεση τις θέσεις πάρκινγκ ΑμΕΑ.

Με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος υπογραμμίζει πως οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποτελούν την αρχή μιας σειράς δράσεων που σκοπό έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με την εφαρμογή ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης του Αιγίου αλλά και την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που υπέστησαν ίσως το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος λόγω των μέτρων κατά τη διάδοση του κορωνοϊού. «Στόχος μας είναι να δώσουμε επιτέλους στο Αίγιο, τη μορφή μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής επαρχιακής πόλης. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, μιλάμε με τους πολίτες και τους φορείς, διαμορφώνουμε το αύριο θέλοντας να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί» τόνισε ο κ. Καλογερόπουλος, εκφράζοντας την πολιτική της δημοτικής αρχής για ριζοσπαστικές και ωφέλιμες αλλαγές για την τοπική επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό και καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την όλη προσπάθεια, μιας και οι ίδιοι θα απολαύσουν τους καρπούς της.