Ο Δημ. Καλαμίδας απαντά σε δημοσιεύματα

0

Με τα δύο τελευταία δημοσιεύματα στην Πελοπόννησο των Ομολόγων Συναδέλφων μου, «περί παρότρυνσης μου για δανεισμό των Επιχειρηματιών της Εστίασης», οφείλω να δηλώσω τα εξής:

Στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται ολόκληρη η Ελλάδα και ο Δήμος Αιγιαλείας καλό είναι να αποφεύγονται ισοπεδωτικές γενικεύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε διχασμό.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες που υπάρχουν για τη στήριξη και την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων του Δήμου μας που επλήγησαν από το lockdown επεσήμανα δύο εναλλακτικές.

Η πρώτη προέρχεται από τον Δήμο μας, π.χ. ενδεχόμενη απόφαση για σημαντική μείωση των δημοτικών τελών. Η δεύτερη αφορά σε πληροφορίες από την Κυβέρνηση για χορήγηση άτοκων δανείων με αποπληρωμή σε βάθος χρόνου.

Επισημαίνω ότι ουδέποτε προέτρεψα ή πρότεινα στους επιχειρηματίες του Δήμου Αιγιαλείας να πάρουν δάνεια, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα οικονομικά όλων μας είναι περιορισμένα.

Επαναλαμβάνω ότι εστίασα στις εναλλακτικές που προσφέρονται τη δεδομένη χρονική στιγμή, η επιλογή των οποίων αποτελεί προσωπική και μόνο υπόθεση του καθενός.

Παρερμηνείες που εξυπηρετούν ενδεχομένως πολιτικές σκοπιμότητες είναι ανεπίτρεπτες στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ