Για προχειρότητα κάνει λόγο ο τοπικός σύμβουλος Δ. Λουκόπουλος!

0

Είναι η πρώτη φορά, που από αυτό το βήμα θα αναφερθώ τόσο λεπτομερώς, σε θέματα Τοπικού και Δημοτικου ενδιαφέροντος.

Το κάνω, σεβόμενος τους ψηφοφόρους μου, αλλά και όλους τους Αιγιαλείς, που οφείλουν να γνωρίζουν την “ωμή” πραγματικότητα και όχι αυτή που τεχνηέντως τους παρουσιάζουν.

Την Πέμπτη 21/05 στις 20:30 δέχομαι τηλ από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γκιώνη, που με ενημερώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 27/05), θα γίνει Συμβούλιο της Κοινότητας, όχι “δια περιφοράς” των θεμάτων, αλλά κανονικά σε αίθουσα, με τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και προφυλάξεων.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, με ενημερώνει προφορικά για τα θέματα που θα συζητηθούν, εν αναμονή και της επίσημης πρόσκλησης του γραμματέα της Κοινότητας.

Τα θέματα αφορούσαν όπως μου είπε, μεταφορά και μη τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, σε κάποιες οδούς, την κατασκευή μνημείου στο Πάρκο, καθώς και το σημαντικό θέμα της πεζοδρόμησης και απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Κλ.Οικονόμου και την Μητροπόλεως….!!

Τα πρώτα σχόλιά μου, αφορούσαν τους κάδους απορριμμάτων και την εύλογη απορία μου στο γεγονός, ότι η Δημοτική Αρχή, χωρίς να ζητήσει την γνώμη μας, ανακοίνωσε την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, σε διάφορα σημεία της πόλεως (πολυέξοδο, αλλά σημαντικό και απαραίτητο έργο, στο οποίο συμφωνώ απόλυτα), και τώρα έρχονται και ζητούν την ψήφο μας, για “ασήμαντες” μετακινήσεις και τοποθετήσεις κάδων….!!!

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας το θέμα της πεζοδρόμησης, μου δημιουργήθηκε η απορία, γιατί μας το φέρνουν για ψήφιση, χωρίς να έχουν ζητήσει την γνώμη μας, αφού είναι κάτι προαποφασισμένο και ήδη έχει γίνει η σχετική ανακοίνωση από τον Δήμαρχο.

Μήπως κάποιοι ψάχνουν για συνένοχους στο πιθανό “έγκλημα” ???

Σήμερα το πρωί έλαβα με mail την πρόσκληση για την συνεδρίαση και με έκπληξη διαπίστωσα, ότι απουσίαζε το θέμα της πεζοδρόμησης….!!!

Μάλλον θα το βάλουν σαν έκτακτο λέω….

Το μεσημέρι δέχθηκα τηλ από τον Πρόεδρο κ. Γκιώνη (με κάλεσε απο το τηλ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής….!!!) και μου είπε ότι η πεζοδρόμηση δεν θα είναι ακριβώς πεζοδρόμηση, αλλά απαγόρευση στάθμευσης στο αριστερό μέρος των συγκεκριμένων οδών.

Μου είπε ότι επειδή “επείγονται” να το περάσουν από την Επιτροπή, θα το ψηφίσουμε δια περιφοράς….!!!!

Διαμαρτυρήθηκα έντονα, για όλα αυτά τα τραγελαφικά, για την προχειρότητα και την έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης και του είπα ότι αν είναι κάτι να συζητηθεί και ψηφιστεί, έστω και εκτός ημερησίας διατάξεως, αυτό να γίνει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινότητας, έχοντας πλήρη, σαφή και γραπτή πρόταση των όσων θα αποφασισθούν, γιατί άλλα μας ανακοινώνουν, άλλα ψηφίζουμε και άλλα τελικά εφαρμόζονται…..!!!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Τα σχόλια δικά σας.

Εγώ….”νίπτω τας χείρας μου”….

Πολύ σχολαστικά μάλιστα,

όπως λέει και ο Σπύρος….!!!

Υ.Γ. : Μπορεί να τα έπλυνα, αλλά όπως βλέπετε, δεν τα άφησα “σταυρωμένα”.

Ρίχνομαι στην μάχη….!!!

Διονύσιος Λουκόπουλος
Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αιγίου
Το παρόν είναι ελεύθερο για αναδημοσίευση