Εμπορικός Αιγιάλειας: ” Δεν έχουμε καμία ευθύνη και σχέση με τις αποφάσεις του Δημάρχου”

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στις εξαγγελίες ελάφρυνσης του Δημάρχου Αιγιάλειας δεν συμπεριλαμβάνονται πουθενά οι έμποροι και επίσης δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Kύριε Δήμαρχε

Στα υπομνήματα που σας αποστείλαμε στις 9 και 23 Μαρτίου αλλά και στην προσωπική μας συνάντηση στις 27 Μαρτίου, σας εκθέσαμε τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου, για τις απαιτούμενες ελαφρύνσεις όπως και τις προβλεπόμενες, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, απαλλαγές, που πρέπει να γίνουν από το Δήμο, σύμφωνα με την Π.Ν.Π για το διάστημα αποτροπής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του Covid 19.

Στις 9 Απριλίου έγινε συνάντηση στο γραφείο σας μαζί με άλλους φορείς όπου σας ζητήθηκαν πάλι τα αυτονόητα. Στις 16 Απριλίου έρχεται στην δημοσιότητα η κοινή δήλωση στήριξης των δύο κυβερνητικών βουλευτών κκ Ιάσωνα Φωτήλα και Χριστίνας Αλεξοπούλου των προτάσεων του Εμπορικού Συλλόγου και σας ζητούν να σταθείτε δίπλα στα δίκαια αιτήματά μας. Στις 3 Μαίου σας καταθέσαμε ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για το σύνολο των Εμπόρων και των επαγγελματιών της Αιγιάλειας και περιμέναμε να τηρήσετε την δημόσια δέσμευση σας για πρόσκληση σε διαβούλευση και επικοδομητική τελική συζήτηση.

Αντίθετα είδαμε μέσω του τύπου, πως εξαγγείλατε ανακοινώσεις για ελαφρύνσεις που ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν πουθενά τους Εμπόρους της Αιγιάλειας ! Μάλιστα, ΔΕΝ περιέχουν ούτε τις προτάσεις της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που προβλέπουν απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή και για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές. Σεβόμαστε, αν και είναι σίγουρα καταδικαστέα η επιλογή σας να μην συμπεριλάβετε τον Εμπορικό Εισαγωγικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Aιγιαλείας στις συναντήσεις που κάνατε με τους άλλους φορείς. Είναι όμως αδιανόητο, να μην στηρίζετε ούτε στο ελάχιστο τα Εμπορικά καταστήματα του Δήμου μας.

Κύριε Δήμαρχε η μη συνδρομή σας, την παρούσα στιγμή που το Εμπόριο στην περιοχή μας στενάζει και τα λουκέτα και η ανεργία έχουν τάσεις αυξανόμενες, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της πόλης. Διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα και πάλι, χωρίς να έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, για την πρόθεση σας να προβείτε σε συγκεκριμένες πεζοδρομήσεις στην πόλη .

Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους Εμπόρους και καταστηματάρχες του Αιγίου ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη και καμιά σχέση με τις αποφάσεις σας, τις οποίες μαθαίνουμε από τα social media και τον τύπο .

Ζητούμε άμεση ενημέρωση σαν ο πλέον αρμόδιος φορέας για το ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο σας και την συγκοινωνιακή μελέτη που έχετε.

Ζητούμε άμεση ενημέρωση για την ολοκληρωμένη μελέτη βιωσιμότητας των καταστημάτων μας.

Ζητούμε άμεση ενημέρωση για το σχέδιο, την έναρξη και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ανάπλασης της πλατείας.

Αγωνιούμε σαν ο Καθ’ ύλην αρμόδιος εκπρόσωπος των Εμπορικών καταστημάτων μας, ώστε να μην παρουσιαστούν πάλι οι στρεβλώσεις και αστοχίες αντίστοιχων ενεργειών του παρελθόντος και δημιουργηθούν κι άλλα προβλήματα στον ήδη πληγέντα εμπορικό κόσμο της πόλης μας.

Τώρα έφτασε η ώρα για να αποδείξετε πως λειτουργείτε με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον. 

                                                                                                             με τιμή
                                                                                                       το Προεδρείο