Άγγελος Τσιγκρής: «Η νέα αντιπυρική περίοδος πρέπει να βρει την Αχαΐα έτοιμη»

0
Με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου), ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και καθηγητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Η νέα αντιπυρική περίοδος βρίσκει τη χώρα μας και όλον τον κόσμο σε μια δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, αφού η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην προστασία της δημόσιας υγείας, την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας και τη σταδιακή επαναφορά της αγοράς στην ομαλότητα. 
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, συνεπώς πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι στους τομείς της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης. 
Εύχομαι καλή δύναμη στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος όλων των βαθμίδων, που έχω την τιμή να είναι μαθητές μου¨. 
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, είχε  θέσει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, το αίτημα για τη δημιουργία ενός δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, προκειμένου να καλυφθούν αποτελεσματικά οι πολλαπλές ανάγκες του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας που σύμφωνα με την απογραφή του 2011 αριθμεί περισσότερους από 300.000 κατοίκους.
Όπως είχε τονίσει ο Αχαιός βουλευτής στον αρμόδιο Υπουργό, ο μοναδικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας καλείται να καλύψει -σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας- τις ανάγκες δασοπροστασίας και φυσικών καταστροφών μιας περιοχής που η έκτασή της ξεπερνά τα 800.000 στρέμματα.
Στις 7.2.2020, από την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ο πρώην γενικός γραμματέας και νυν υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά, ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα δημιουργηθεί ο δεύτερος Πυροσβεστικός Σταθμός στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
____________________
Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: