Συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας από την επιβολή των πρώτων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Αιγιαλείας έχει λάβει σειρά μέτρων και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης από υγειονομική, κοινωνική και οικονομική πλευρά.

Από τις 30 Μαρτίου έχει ξεκινήσει στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας η λειτουργίας της δομής φροντίδας του Δήμου – «Μένουμε Σπίτι» με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης για ευπαθή ομάδες που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν καθώς και για οικονομικά αδύναμους δημότες. Οι εγγραφές στη δομή γίνονται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής που έχει δημιουργηθεί (2691026136 εσωτ.8),της ηλεκτρονικής Διεύθυνσης http://10.161.36.64./en/node/34189 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected].  Ήδη έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 160 συμπολίτες μας και έχουν πραγματοποιηθεί 446 παραδόσεις έτοιμου φαγητού καθώς και 56 πακέτα ξηράς τροφής και είδη κρεοπωλείου.

Έχουμε ανταποκριθεί σε πλείστες περιπτώσεις συμπολιτών μας για μεταφορά ειδών από καταστήματα τροφίμων αλλά και για μεταφορά και παροχή φαρμακευτικού υλικού. Το προσωπικό της δομής ανταποκρίνεται επίσης σε εξειδικευμένα αιτήματα πολιτών μέσω διασύνδεσης με άλλους τοπικού ή περιφερειακούς φορείς. Τέλος η νέα δομή φροντίδας συνεργάζεται με τις υφιστάμενες δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την εξυπηρέτηση κατ’ οίκων των ήδη εγγεγραμμένων πολιτών αλλά και την αυξημένη φροντίδα των αστέγων της πόλης.