Με το Πάσχα να πλησιάζει, οι Αρχές εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση στο πλάνο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με φόντο μια πιθανή χαλάρωση των μέτρων στην συνέχεια.

Και σήμερα ο Σωρήρης Τσιόδρας, καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ενημερώνει για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα και 1.955 συνολικά, ενώ τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πια σε 86.

Στις Εντατικές Μονάδες όλης της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη και με το 77% αυτού του συνόλου να έχει υποκείμενο νόσημα ή να είναι υπερήλικες. Το 57% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, ενώ στα θύματα γυναίκες είναι οι 23. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 33.464 δείγματα. Λιγότερο από το 3% των κρουσμάτων είναι παιδιά, ενώ άνω των 65 ετών είναι το 21% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ το 30% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα από 18-39 ετών και οι υπόλοιποι βρίσκονται στην ομάδα 40-64 ετών.