Πιστός στο ραντεβού του ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε τους Έλληνες για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Για τα νέα κρούσματα αλλά και εκείνους που δυστυχώς δεν καταφέρνουν να κερδίσουν την μάχη με τη νόσο.

Ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε μόλις 20 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με το σύνολο να φτάνει τους 1755. 90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και σήμερα καταγράφηκαν 6 νεκροί με το σύνολο να φτάνει τους 79.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν. «Μιλάμε», είπε, «για επιπέδωση της καμπύλης και έχουμε την δυνατότητα να μετριάσουμε το κύμα». Είπε ακόμα για συζήτηση και σχεδιασμό κάποιων μέτρων επανάκαμψης αλλά δεν είναι η ώρα ακόμα, είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και προχωράμε δυνατά», είπε ακόμα. «Αναζητείται» είπε «ακόμα ένα αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων για να μας πει αν κάποιος πέρασε τη νόσο». Δεν έκρυψε επίσης την χαρά του λέγοντας: «Είμαστε χαρούμενοι με τα αποτελέσματα που έχουμε».

Καθώς συμπληρώνεται ένα δεκαπενθήμερο από την επιβολή των σκληρών μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα δείχνουν ότι τα σκληρά μέτρα και η συμμόρφωση με αυτά δείχνουν να αποδίδουν.