Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο Δεσμός» ανακοινώνει ότι την Κυριακή των Βαϊων 12 Απριλίου 2020 θα γίνει στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ακράτας από τις 08:30 έως τη 13:00 εθελοντική αιμοδοσία.

Αναλυτικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η γνωστή τα τελευταία χρόνια έλλειψη αίματος έγινε ακόμα μεγαλύτερη με την έλευση του COVID19. Γνωρίζοντας την ευαισθησία των ανθρώπων της περιοχής σε κρίσιμες στιγμές, είμαστε βέβαιοι ότι η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία του ΔΕΣΜΟΥ θα έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση.

Σας καλούμε λοιπόν σε μια ΓΙΟΡΤΉ ΖΩΗΣ την Κυριακή των Βαΐων 12.4.2020, 8:30-13:00 στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ακράτας. Ο χώρος αυτός για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι πολύ μεγάλος.

Θα έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα: Απόσταση μεταξύ των αιμοδοτών. Γάντια, μάσκες, αντισηπτικά για όλους τους αιμοδότες. Μεγάλος χώρος και εξωτερικά των κτιρίων. Μη διστάσετε, Ο ΙΟΣ ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να συμπληρώσετε στο έντυπο Β (ή μήνυμα) τον αριθμό 1 και να μετρήσετε την θερμοκρασία σας πριν έρθετε (οδηγία του ΕΟΔΥ). Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, όλα τα μέλη του ΔΣ του ΔΕΣΜΟΥ σας».

Εάν κάποιος αιμοδότης δεν μπορεί να δώσει αίμα στη αιμοδοσία του «Δεσμού» στις 12.4.2020 αλλά θέλει να αιμοδοτήσει πιο νωρίς, μπορεί να πηγαίνει στο Αίγιο, όχι όμως στο νοσοκομείο αλλά στο ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) απέναντι από το γηροκομείο, Κλεισούρας 1, κάθε μέρα από 8:00 – 13:00.