Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χρίστινα Αλεξοπούλου, με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Αιγίου.

Βασικό ζήτημα αποτελεί η έλλειψη προσωπικού. Οι λιγοστοί υπάλληλοι, παρ’ όλη την προσπάθεια που καταβάλλουν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους. Λόγω αυτού, καθυστερεί σημαντικά η διανομή στα χωριά του Αιγίου, όπου το ταχυδρομείο είναι το μοναδικό μέσο συναλλαγής των περισσοτέρων κατοίκων, ενώ σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις και στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα γκισέ του υποκαταστήματος. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περισσότερο λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, καθώς οι υπάλληλοι λαμβάνουν την αναγκαία άδεια για να βρίσκονται με τις οικογένειες τους.

Βασικός στόχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του Κράτους. Ακόμα και εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ο πολίτης πρέπει να εξυπηρετηθεί. Και προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να εργαστούμε όλοι.