Λόγω της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά και των αυστηρών οδηγιών των αρμόδιων αρχών να μην προσέρχονται πολίτες στα νοσοκομεία έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Δήμος Αιγιαλείας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για διάθεση εξωνοσοκομειακών χώρων εντός των ορίων του, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μπορέσουν με ασφάλεια να προσφέρουν ζωή στους συνανθρώπους μας.

Συγκεκριμένα έχει διαθέσει αίθουσα στο Αίγιο (Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»), στη Δ.Ε. Συμπολιτείας (Δημοτικό Κατάστημα) και στη Δ.Ε. Ακράτας (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας), για την πραγματοποίηση το επόμενο διάστημα εθελοντικών δράσεων αιμοδοσίας.

Ήδη, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» καλεί τους εθελοντές αιμοδότες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας την Κυριακή των Βαΐων, 12-4-2020, από ώρα 8:30 έως 13:00 να προσφέρουν δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας.

Στη μεγάλη ανάγκη για συνέχιση της αιμοδοσίας ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ώστε να εξασφαλιστεί το πολύτιμο αυτό αγαθό για όσους το έχουν ανάγκη.