Ο Δήμος Αιγιαλείας λειτουργεί Δομή για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, προκειμένου να συνδράμει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στις πρωτόγνωρες για όλους και ιδίως για τους ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες στιγμές.

Οι ραγδαίες εξελίξεις επιβάλλουν την επίδειξη υπευθυνότητας κατά την άσκηση των καθηκόντων όλων μας και δεν παρέχουν το δικαίωμα να σταθμίσουμε, ούτε βεβαίως να αναμετρήσουμε τις δυνάμεις μας καθώς και τις υποδομές που διαθέτουμε. Οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται και έχουν αυξητική τάση.

Με υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, από 19 Μαρτίου 2020, η εν λόγω υπηρεσία ξεκίνησε την καταγραφή των δημοτών μας που είναι άποροι, δεν έχουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, για την εξυπηρέτησή τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και έτοιμων γευμάτων. Συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου μας, διεκπεραιώνει αιτήματα τους για την παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας καθώς και κάθε άλλη εργασία, συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19. Επίσης ο Δήμος παρέχει υπηρεσίες στο δρόμο (streetwork) με διανομή ετοίμων γευμάτων.

Κάθε ημέρα που περνάει τα αιτήματα των άπορων και ανήμπορων συμπολιτών μας πληθαίνουν και αντίστοιχα αυξάνουν οι ανάγκες του Δήμου μας σε υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και γεύματα.

Θέτουμε αγόγγυστα τις υπηρεσίες μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα και αγωνιώντας για τους συμπολίτες μας σας καλούμε να συνδράμετε εθελοντικά στην προσπάθειά μας με προσφορά υγειονομικού  υλικού και ειδών διατροφής.