Ένα γεγονός, το οποίο προκάλεσε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων πιστών, συνέβη μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας για την σημερινή γιορτή της Παναγίας Τρυπητής, προστάτιδας του Αιγίου και πολιούχου του Δήμου Αιγιαλείας.

Αφού τελείωσε η Θεία Λειτουργία, η Εικόνα μεταφέρθηκε πεζή στην οδό Μητροπόλεως και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε μια σύντομη περιφορά της σε κεντρικές οδούς του Αιγίου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε μάλιστα και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος.

Αφού τελείωσε η περιφορά, η αστυνομία αφαίρεσε τις πινακίδες από το αγροτικό αυτοκίνητο που μετέφερε την εικόνα, μιας και όπως μας είπε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος, δεν μετέφερε αγροτικά προϊόντα και δεν είχε άδεια για μεταφορά στην καρότσα εικόνων, τονίζοντας παράλληλα ότι εφαρμόστηκε η νομοθεσία, ενώ επιδόθηκε και πρόστιμο 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση επιβλήθηκαν και σε περίπου δέκα πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά. Με ενδιαφέρον αναμένεται τυχόν αντίδραση από πλευράς της τοπικής Εκκλησίας.

Φωτό: Δημήτρης Περδίκης