Με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνομώνων παρατείνονται τα μέτρα σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο, δηλαδή μέχρι της συμπληρώσεως 2 εβδομάδων, παραμένουν κλειστά τα σχολεία, θέατρα, σινεμά, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και αναβάλλονται εκδηλώσεις.

Παράλληλα σε αυτούς τους νομούς εφαρμόζονται και νέα μέτρα, δηλαδή ακυρώνονται όλες οι εκδρομές προς το εξωτερικό! Την ίδια ώρα παρατείνεται και το μέτρο αναστολής των εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό, σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, οι ομάδες που έχουν έδρα τους νομούς αυτούς, θα παίζουν τους αγώνες χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Η ρητή απαγόρευση για την αναστολή λειτουργίας στους 3 νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σχολείων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, δημοσίων και ιδιωτικών εξαιτίας της εξάπλωσης του επικίνδυνου κορωναϊού έχει επιφέρει αναστολή λειτουργίας και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής φροντιστηρίου Μέσης εκπαίδευσης Δημήτρης Καρανάσιος στην Πάτρα, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η απαγόρευση από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και παραμένουν κλειστά τα σχολεία, θα είναι κλειστά και τα φροντιστήρια.

Αυτό το πρωτοφανές γεγονός έχει αναμφίβολα πολλές πτυχές και συνέπειες που έχουν να κάνουν αρχικά με τα ίδια τα παιδιά και ειδικά τους μαθητές που προετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Οι συνέπειες είναι και οικονομικές καθώς στα φροντιστήρια εργάζονται καθηγητές, οι μισθοί και τα ένσημα ασφάλισης των οποίων «τρέχουν».