O Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Αιγίου αναδείχθηκε ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Δυτικής Ελλάδας και Νήσων Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Στον μεγάλο τελικό που έγινε στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο Παπαστράτειο Μέγαρο, έδρα της Γ.Ε. Αγρινίου, την Κυριακή 9/2/2020 και ώρα 11.00, επικράτησε της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών με 2,5 – 1,5 και κατέκτησε το Κύπελλο.

Στο μικρό τελικό που έγινε στον ίδιο χώρο, η Γ.Ε. Αγρινίου πήρε την 3η θέση  επικρατώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πάτρας  με 3-2, καθώς το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν ισόπαλο 2-2!

Ο Α.Σ.Ο. Αιγίου διατήρησε τα σκήπτρα της ισχυρότερης ομάδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες της χώρας στο θεσμό.

Το Παπαστράτειο Μέγαρο φιλοξενούσε μια εξαιρετική έκθεση με δίσκους βινυλίου, γραμμόφωνα, κασετόφωνα και τζουκ μποξ που μας έφεραν στο νου άλλες εποχές και γλυκές αναμνήσεις!

Επίσης, εκτός από την απονομή των επάθλων στις ομάδες, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της ΕΣΣΔΕ κ. Κωνσταντίνο Μπούνια ο Πρόεδρος της Γ.Ε. Αγρινίου κ. Θετάκης Χρήστος, για την προσφορά του στο σκάκι, λαμβάνοντας σχετική πλακέτα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου και της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Μπούνιας κατενθουσιασμένος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους σκακιστές και στον αρχηγό της Ομάδας μας για την κατάκτηση του Κυπέλλου! Ο 1ος στόχος πραγματοποιήθηκε και ο Όμιλός μας συνεχίζει την πορεία του για την επίτευξη των επόμενων στόχων του τόσο στο Κύπελλο όσο και στο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής της χώρας μας. Επίσης, συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές και στις ομάδες που αγωνίστηκαν και ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΓΕΑ για την φιλοξενία».