Ο κορονοϊός δεν έχει… Κυριακές κι αργίες κι έτσι και σήμερα, Τετάρτη 25.03.2020, γίνεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Ανακοίνωσε, λοιπόν, 78 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να είναι 821. Ακόμη σημείωσε πως 136 άνθρωποι νοσηλεύονται, με 53 από αυτούς να είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διασωληνωμένοι. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν στους 22.

Τόνισε επίσης πως οι νεκροί είναι 22. 18 εξ αυτών ήταν άντρες και 4 γυναίκες, ενώ 21 στους 22 είχαν υποκείμενο νόσημα.

Οδηγίες για τα σπίτια που έχουν ασθενή

“Να παρακολουθείτε την υγεία σας. Χρειάζεται τακτική και καθημερινή επικοινωνία αν είναι δυνατόν με κάποιο ειδικό”, τόνισε για τα σπίτια στην Ελλάδα στα οποία υπάρχει ασθενής.

Και συνέχισε: “Να μένετε σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Να υπάρχει ιδανικά μόνο ένα άτομο που να φροντίζει ηλικιωμένους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο”.

Το μήνυμα Τσιόδρα για την 25η Μαρτίου

“Τελειώνοντας, θα σας πω ότι σήμερα, ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν τις ηρωικές συμπεριφορές. Που είναι απαραίτητες τις ημέρες αυτές και τονίζουν την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας στον κοινό αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό”, είπε κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας.