Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας επισημαίνει ότι στην πρόσφατη σύσκεψη συλλόγων και φορέων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, δεν κλήθηκε να συμμετέχει, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι θα συνεργαστεί όπου πρέπει με τους αρμόδιους φορείς.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Σπηλιόπουλος και η Γραμματέας Χριστιάνα Ξηρομάμου, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Κ. Δήμαρχε,

Την 9/3/2020 συγκαλέσατε σύσκεψη συλλόγων και φορέων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στον Δήμο Αιγιαλείας.

Στην σύσκεψη αυτή όμως δεν κρίνατε σκόπιμο να καλέσετε να συμμετέχει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιαλείας.

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι είναι ΝΠΔΔ.

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι οι φαρμακοποιοί παγκοσμίως λογίζονται ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας.

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι το ελληνικό φαρμακείο ειδικά με τις ιδιαιτερότητες του δικού μας συστήματος υγείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΠΦΥ.

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι εκ των πραγμάτων είμαστε και εμείς από την πρώτη στιγμή  στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθημερινά διότι αυτό μας επιβάλλει το λειτούργημα μας.

Το ότι είμαστε ίσως οι πρώτοι υποψήφιοι να μολυνθούμε μετά το στενό οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του ασθενούς δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε την θέση μας.

Το ότι δεν κληθήκαμε στην σύσκεψη δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουμε. Όπου είναι αναγκαίο θα είμαστε παρόντες, όπου πρέπει να συνεργαστούμε με αρμόδιους φορείς θα το πράξουμε. Θα σταθούμε δίπλα στον πολίτη ειδικά στην συγκεκριμένη συγκυρία.

Δια της παρούσης επιστολής δεν εκφράζουμε θυμό ούτε αγανάκτηση, δεν ζητάμε εξηγήσεις, απλά  ενημερώνουμε εσάς και τους υπόλοιπους φορείς για το πώς λειτούργησε μέχρι σήμερα και πως θα συνεχίσει να λειτουργεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας και για την πατρίδα μας.

Οι καιροί ου μενετοί.»