Ο Δήμος Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της προστασίας του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού, επισημαίνει τα εξής:

Επειδή παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, φαινόμενα κοσμοπλημμύρας σε δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα στις παραλίες, ενάντια στις σαφείς οδηγίες των ειδικών για αποφυγή συνωστισμού, ζητά για μια φορά ακόμα από τους δημότες να φερθούν υπεύθυνα και να παραμένουν στα σπίτια τους, βγαίνοντας έξω μόνο αν είναι πραγματική ανάγκη και τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Δεν αποτελεί «λεβεντιά» να αδιαφορούμε στις εκκλήσεις των επιστημόνων, γιατί οι σοβαρές συνέπειες από τη μετάδοση του κορωνοϊού δεν αφορούν μόνο την προσωπική υγεία αλλά και την οικογενειακή και τη δημόσια. Ο καθένας μας οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό του και τους γύρω του, σε αυτή την τόσο κρίσιμη και επικίνδυνη περίοδο. Δεν έχουμε διακοπές για να τριγυρίζουμε άσκοπα βόλτες! Βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος καλεί τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής, είτε κρατούν ανοιχτά είτε έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους, να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματά τους διότι έτσι δίνουν κίνητρο στον κόσμο να παίρνει μεν take away τρόφιμα και ποτά αλλά τελικά να κάθεται με παρέες στο εκάστοτε κατάστημα, παραβιάζοντας έτσι τη νομοθεσία και τις οδηγίες περί αποφυγής συνωστισμού.

«Οφείλουμε όλοι να ενεργούμε καθημερινά με σεβασμό στους κανόνες, για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες! Δεν φοβόμαστε-προστατευόμαστε!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.