Προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργεί συστηματικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας. Από σήμερα οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, ενώ όσον αφορά την περιοχή της Αιγιάλειας, οι αστυνομικοί, δυστυχώς κόβουν «βροχή» τα πρόστιμα των 150 ευρώ, καθώς από νωρίς το πρωί βρέθηκαν τόσο πολίτες όσο και οδηγοί αυτοκινήτων να μην έχουν μαζί τους τα σχετικά δικαιολογητικά έγγραφα.

Καλό θα είναι λοιπόν -και έτσι πρέπει- να φροντίζουμε να έχουμε τα έγγραφα που πρέπει μαζί μας όταν χρειαστεί να βγούμε. Υπάρχουν φυσικά και πολλές περιπτώσεις που μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες είχαν μαζί τους τα σχετικά δικαιολογητικά.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο πρόστιμο στην Αιγιάλεια «έπεσε» χθες στο Λαμπίρι, όπου η αστυνομία επέβαλε σε δύο άτομα πρόστιμο, από 150 ευρώ στον καθένα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και δεν δικαιολογείτο η μετακίνησή τους μιας και δεν είχαν το σχετικό δικαιολογητικό έγγραφο, που προβλέπεται πια από την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων ήταν παιδιά. Μάλιστα δεν ήταν και καθόλου συνεργάσιμοι με τους αστυνομικούς που τους έκαναν τον έλεγχο.