Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της πολύχρονης προσωπικής σχέσης με τον συνάδελφό του.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αρκετά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της καθημερινότητας των Δήμων, καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας, μιας και ο Δήμος Ήλιδας έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή των στελεχών της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας σε τεχνικά και άλλα θέματα λειτουργίας. Εξάλλου, ο κ. Λυμπέρης ήταν παρών και στην πρόσφατη παρουσίαση του έργου του συστήματος τηλελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης αφανών διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης στο Αίγιο, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού παρόντος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη και το οποίο σύστημα είναι το πρώτο που τέθηκε σε λειτουργία σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, με θαυμάσια αποτελέσματα από τους πρώτους κιόλας μήνες. Εξάλλου, ο Δήμος Ήλιδας μετά από την αγαστή συνεργασία των δύο δημάρχων, πλέον δέχεται μέρος των απορριμμάτων της Αιγιάλειας στον τοπικό ΦΟΔΣΑ, κάτι που στο παρελθόν δεν είχε επιτευχθεί.

Σημειώνεται πως οι δύο Δήμαρχοι ανήκουν και στην ίδια παράταξη στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, όπου ο κ. Καλογερόπουλος πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ, ενώ ο κ. Λυμπέρης (που είναι και πρόεδρος της παράταξης) εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας.