IMERIDA-3Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο «Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου» στο Αίγιο, η 1η Ημερίδα Τουρισμού του Δήμου Αιγιαλείας, με συμμετέχοντες επιχειρηματίες από τον τουριστικό κλάδο της περιοχής. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αιγιαλείας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Ποιότητας Ζωής κος Ευστράτιος Βαρδάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος κος Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος μίλησε για τη νέα πολιτική τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και για την ανάγκη συνεργιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση του τουριστικού προορισμού της Δυτικής Ελλάδας.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγιαλείας κος Ευστράτιος Βαρδάκης, που παρουσίασε τα εργαλεία προβολής – προώθησης της Αιγιάλειας που έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα από την Τουριστική Επιτροπή του δήμου, αναλύοντας επίσης τους στόχους & τις προοπτικές του δήμου για την στήριξη του τουρισμού της Αιγιάλειας.

Στους ομιλητές ήταν επίσης ο κος Λαυρέντης Βασιλειάδης, Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο οποίος παρουσίασε με την σειρά του το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αναφέρθηκε επίσης στο τουριστικό προϊόν του προορισμού «Δυτική Ελλάδα» και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί από τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Η ημερίδα έκλεισε με ομιλητή τον κο Λαθύρη Γεώργιο,  διευθυντή Ξενοδοχείου & σύμβουλο τουριστικών καταλυμάτων, ο οποίος μίλησε για το πώς θα πρέπει οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να οργανώνουν και διαχειρίζονται τα καταλύματα τους. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια και τη στήριξη του τουριστικού οδηγού web-Greece.gr.IMERIDA-2