Πάνω από το 60% των αγροτοκτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον πρώην ΟΓΑ. Ήδη το κατώτερο ασφάλιστρο είναι πολύ υψηλό αν λάβουμε υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, το 87%, ζει με καθαρό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ. Θα το αυξήσουν ακόμη περισσότερο, ενώ την ίδια στιγμή δεν προσφέρουν τίποτα. Τα Κέντρα Υγείας είναι εγκαταλελειμμένα και το νοσοκομείο Αιγίου με πολλές κενές  θέσεις, σε προσωπικό, γιατρούς και ειδικευόμενους, υπολειτουργεί. Η ίδια εικόνα επικρατεί σε όλη τη χώρα. Η σύνταξη για το 2019, σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, ανέρχεται σε 94 ευρώ συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων που αντιστοιχεί για την πλειοψηφία όσων βγαίνουν στη σύνταξη περίπου στα 340 ευρώ τον μήνα, όταν η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ πριν από 20 χρόνια ήταν 360 ευρώ.

Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους και καλούμε τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν διακριτά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στις 10π.μ. Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση!

  • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ!
  • Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις – παροχές – αποθεματικά!
  • Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ.
  • Ανατροπή της πολιτικής ΕΕ – άρχουσας τάξης για την ανταποδοτικότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση!
  • Αποκλειστικά δημόσια – καθολική – υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας».

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Η Ασφάλιση μας αφορά όλους! Ιδιαίτερα τη νεολαία, που την οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»