Το Σάββατο στις 21 Δεκεμβρίου στη 13:00, μια ξεχωριστή συναυλία θα δώσουν μια ομάδα μουσικών από την σπουδαία Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων υπό την διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου. Το πάρκο των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσει με μελωδίες και ήχους από ορχηστρικά έργα Piovani, Χατζιδάκη, Λάγιου, κ.α.

Σύντομο βιογραφικό Ορχήστρας

¨Μια ορχήστρα δωματίου με μαντολίνα πρώτα και δεύτερα, μαντόλες, κλασσικές κιθάρες και κόντρα μπάσο…¨

H Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων ιδρύθηκε το 1985 από τον Θανάση Τσιπινάκη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο της Ορχήστρας έως το 2012 που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Από τότε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ορχήστρας έχει η Βάγια Ζεππάτου, Μουσικολόγος & μέλος της Ορχήστρας από το 1996.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας κινείται μεταξύ Κλασικής μουσικής, μουσικής Μπαρόκ, συνθέσεων του 20ου αιώνα και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής.

“Επί σκηνής” κατά τη διάρκεια των 34 χρόνων παρουσίας της, συνεργάστηκε  με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών. Η δισκογραφική της παρουσία είναι έντονη και πολυδιάστατη, με εκδόσεις έργων, ειδικά γραμμένων για την Ο.Ν.Ε, με μουσικά αφιερώματα σε σημαντικούς συνθέτες, διασκευές μουσικών έργων και προσαρμογές στον ήχο των οργάνων της Ορχήστρας, καθώς επίσης και πρωτότυπες εκτελέσεις τραγουδιών και έργων ορχηστρικής μουσικής από αξιόλογους συνθέτες και μουσουργούς. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις, δισκογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.Έχει ηχογραφήσει 16 δίσκους. Έχει εκδώσει μελέτη με θέμα το Mαντολίνο και τις Oρχήστρες Nυκτών Eγχόρδων.

Για την δραστηριότητα της έχουν δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη ευμενή σχόλια τόσο στον Eλληνικό τύπο, όσο και σε ξένα μουσικά περιοδικά. Eίναι ιδρυτικό μέλος της European Mandolin and Guitar Association – E.G.M.A.

Η ορχήστρα έχει συνεργαστεί με  σημαντικούς  μαέστρους όπως τους: Keith Harris, Αντώνη Κοντογεωργίου, Μίλτο Λογιάδη, Αναστάσιο Συμεωνίδη, κ.α.

Από τις κορυφαίες στιγμές της Ορχήστρας ήταν η συναυλία της με τον διάσημο τενόρο Jose Carreras, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, το 2006.

Η Ορχήστρα έχει εμφανισθεί κατ´ επανάληψη στο Ωδείο Ηρώδη του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίου Επιδαύρου καθώς και σε πολλούς άλλους σημαντικούς χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα (Αρχαιολογικός χώρος Δήλου). Στο εξωτερικό έχει εμφανιστεί στη Γαλλία, Γερμανία, Aυστρία, Ισπανία, Iταλία, Bουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Kύπρο, Τουρκία (Θεολογική Σχολή της Χάλκης) και στην Ιαπωνία.

Το 2013 συμμετείχε στην παράσταση «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.