Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο, επέστρεψε για 8η χρονιά, μεταμορφώνοντας το πάρκο των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, στη «Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο» και υπόσχεται να γίνει το Πάρκο των Χριστουγέννων για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο, μιας και είναι το μοναδικό στο είδος του στην ευρύτερη περιοχή!

Φέτος οι διαχρονικοί ήρωες των παραμυθιών που έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, έρχονται στο Πάρκο των Χριστουγέννων μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων, μαζί με ένα περιβαλλοντικό μήνυμα που σηματοδοτεί την στροφή προς την κυκλική οικονομία, μέσα από ένα ταξίδι στη «Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο».

Πρόγραμμα Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου

10:30

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τις Χορωδίες του 1ου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Μουσικής κας Έφης Γιαννακοπούλου. Μουσικοκινητικό δρώμενο από τους μαθητές της Α ́ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Θεατρικής Αγωγής κας Αντιγόνης Δημακοπούλου.

■ «Το αστέρι της Εσθήρ», θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Δ ́ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Θεατρικής Αγωγής κας Ιωάννας Στεφανάτου.

■ «Από πεταμένα σκουπιδάκια, γίνονται όμορφα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια». Εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά από τους μαθητές της Α ́ Τάξης του 1ου και 7ου Δημ. Σχολείου Αιγίου υπό την καθοδήγηση των δασκάλων κας Νικολακοπούλου Φωτεινής και κας Γκοτσοπούλου Δέσποινας.

12:00

«Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο». Χαρούμενα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλο τον κόσμο, τραγουδισμένα μοναδικά από τις γλυκές φωνούλες των παιδιών του Baby House.

16:30

Στο εργαστήρι των ξωτικών δημιουργούμε χειροποίητες κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων».

■ «Μικροί Επιστήμονες εν δράσει». Έχοντας ως πρώτη ύλη το τοπικό μας ελαιόλαδο, οι μικροί επιστήμονες θα μυηθούν στον κόσμο της κοσμετολογίας, κατασκευάζοντας χειροποίητα σαπουνάκια. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Βοηθός Φαρμακείου».

■ Χριστουγεννιάτικα σχέδια ζωντανεύουν με χρωματιστή διάθεση και λάμψη από glitter. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ».

18:00

«Μικροί και μεγάλοι περιπλανώμενοι ήρωες του χριστουγεννιάτικου πάρκου» παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης», Τμήμα «Σχεδιαστής Δομικών  Έργων και Γεωπληροφορικής».