Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και θερμό κλίμα, ο Λάμπης Παπαδόπουλος συναντήθηκε, ως επικεφαλής της «Εμπορικής Ενότητας» με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Του ευχήθηκε και προσωπικά, καλή δύναμη για την εκλογή του, ενώ εξέφρασε την papadopoulos - mitropolitis 2ευχαρίστηση του, που η Μητρόπολη μας θα έχει έναν άξιο και ταπεινό ποιμενάρχη, με κύριο γνώρισμα το λιτό βίο.

«Φυσικά δεν έκρυψα πως με εξέπληξε ευχάριστα, το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης στην πρόταση της ταπεινότητας μου, παρά το βαρύ πρόγραμμά του, μόλις λίγες ημέρες από την ενθρόνιση του», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας λέγοντας: «Η ευχή και η ευλογία του Μητροπολίτη μας, ήταν κάτι που το είχα και το έχω αδήριτη ανάγκη για να συνεχίσω το δύσκολο έργο της εκπροσώπησης των Εμπόρων στο πρωτοβάθμιο αλλά και στο  δευτεροβάθμιο όργανο, εν όψει της εκ νέου καθόδου μου στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2020 καθώς και της διατήρησης σε υψηλό βαθμό της επαγγελματικής και οικογενειακής μου ισορροπίας!!

Ήταν μια συζήτηση δημιουργική και γόνιμη, για θέματα κοινωνικού και θρησκευτικού περιεχομένου, ένας πρώτος δίαυλος επικοινωνίας, σειράς επαφών που θα ακολουθήσουν συνεχίζοντας την άριστη σχέση της εκκλησίας με τους Εμπόρους! Εμείς ως “Εμπορική Ενότητα”, δεσμευτήκαμε πως θα είμαστε πάντα δίπλα στους αγώνες της εκκλησίας μας με γνώμονα το καλό των Εμπόρων αλλά και των Συμπολιτών μας γενικότερα!».