Μέτρα για την αποτροπή κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών στο μέτρο του δυνατού προσπαθούν να λαμβάνουν πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στην Αιγιάλεια, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια συμβάντα, δημιουργώντας τους φόβο και  προβληματισμό. Ο Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιγιαλείας Βασίλης Σίδερης ο οποίος έχει πέσει επίσης θύμα διάρρηξης κλοπής επισημαίνει στο thebest.gr πως είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι περιπολίες της αστυνομίας ειδικά στις εκτός κέντρου Αιγίου περιοχές ενώ και οι ίδιοι δίνουν κατευθύνσεις στους υπαλλήλους τους, ώστε να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια για τους ίδιους συμβάντα ληστειών κλπ.

Ήταν 1η Νοεμβρίου όταν, όπως μας περιγράφει, στις 2.30 περίπου τα ξημερώματα αγροτικό αυτοκίνητο εισέβαλε στο πρατήριό του στη Ροδοδάφνη σπάζοντας την τζαμαρία, με τους δράστες να αφαιρούν περίπου 1350 ευρώ «ενώ οι ζημιές ήταν περίπου 2.500 ευρώ». Τονίζει ότι  στην περιοχή «παρατηρείται η διάρρηξη περισσότερο είτε με σπάσιμο τζαμαρίας είτε κατέβασμα με ρόπαλα η πέτρες. Σε άλλα τρία πρατήρια εκτός από το δικό μου έγιναν τρία πανομοιότυπα περιστατικά. Και γίνονται τις ίδιες ώρες. 2 με 4 τα ξημερώματα και επιλέγουν να δράσουν σε πιο απομακρυσμένα πρατήρια. Και δεν είναι μόνο τα πρατήρια. Είναι και άλλα καταστήματα που. Στη Ροδοδάφνη πριν εισβάλλουν σε μένα είχε προηγηθεί ένας παρόμοιος τρόπος δράσης σε έξι καταστήματα». Στο πλαίσιο  αυτό  ο κ. Σίδερης υπογραμμίζει την ανάγκη να αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες.

«Στην περιοχή μας είναι αρκετά τα αφύλακτα σημεία. Είναι μεγάλη η έκταση της περιοχής, περνάει κάποια περιπολία αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες γιατί κινδυνεύει και το προσωπικό μας. Έχουμε περιστατικά λεκτικής βίας ή περιστατικά απόπειρας ληστείας. Αυτά συνήθως δεν αφορούν τους ιδιοκτήτες, γιατί τα περισσότερα πρατήρια έχουν 3- 4 άτομα προσωπικό και αυτό έχει ξεκινήσει και γίνεται επικίνδυνο για το προσωπικό ,ας Προσπαθούμε να το «εκπαιδεύσουμε» ώστε να μην κρατάνε πολλά χρήματα από τις εισπράξεις πάνω τους και να τα παραδίδουν σε κάποιον υπεύθυνο καθώς και να μην αντισταθούν σε περίπτωση ληστείας. Δεν θα πρέπει να ρισκάρουν τη σωματικής τους ακεραιότητα», προσθέτει.

Επίσης συναγερμοί και κάμερες συμπληρώνουν τα «μέτρα» επαρκής φωτισμός τη νύχτα ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά ενώ «λίγα πρατήρια έχουν τη δυνατότητα να έχουν μόνιμο φύλακα, μας εξηγεί».

www.thebest.gr