Σειρά ενεργειών, προκειμένου να αποτραπεί κάθε πιθανότητα υπονόμευσης του μορφωτικού επιπέδου της Αιγιάλειας, δρομολογεί η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου εκφράζοντας την φιλοσοφία της δημοτικής αρχής στο κρίσιμο για την τοπική κοινωνία ζήτημα της λειτουργίας της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από εξέταση του θέματος που προέκυψε για την υπόσταση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγιαλείας μεταξύ του δημάρχου κ΄. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης κ΄. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, αποφασίστηκαν οι ενέργειες που θα ακολουθήσει ο δήμος για την διασφάλιση της λειτουργίας του Εσπερινού Λυκείου ως «αυτόνομη μονάδα» δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αχαΐας.

Η ατυχής προσέγγιση με δημογραφικά κριτήρια, παρά τον σημαντικό αριθμό των 45 μαθητών (εκ των οποίων μόνον οι δύο είναι ανήλικοι), δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των συνδημοτών μας στους οποίους οφείλουμε το ιερό δικαίωμα της μόρφωσης χωρίς εμπόδια.

Πιθανές σκέψεις για ένταξη ως «λυκειακών τάξεων» στο Εσπερινό Γυμνάσιο ισοδυναμούν με κατάργηση του Λυκείου και μακροπρόθεσμη εξαφάνισή του από τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας κι ο δήμος Αιγιαλείας εκφράζοντας συνολικά και την επιθυμία της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας, είναι αποφασισμένος να μην το επιτρέψει.

Αυτό άλλωστε ήταν και το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του δήμου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ΄. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ελλάδος κ΄.Κων/νο Γιαννόπουλο και τον διευθυντή Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας κ΄. Γεώργιο Αφράτη.

Διαισθανόμενη η δημοτική αρχή την αγωνία που προκλήθηκε στις τάξεις των εκπαιδευτικών, μετά την έκφραση των προθέσεων από πλευράς του περιφερειακού δ/ντή προ ημερών, στις συναντήσεις είχε κληθεί και παρίστατο τριμελής αντιπροσωπεία του Εσπερινού Λυκείου, αποτελούμενη από τον διευθυντή κ΄. Δ. Μπαζιώτη και τις εκπαιδευτικούς: κ.κ. Γεροντίνη και Μουρτζούχου.

Στις συναντήσεις τονίστηκε ότι το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου ιδρύθηκε με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 869τΒ/10-7-06 και λειτουργεί από τότε απρόσκοπτα έχοντας δώσει την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δεκάδες μαθητές και μαθήτριες απ` όλο το δήμο Αιγιάλειας αλλά και έξω από αυτόν, μια κι έχουν αποφοιτήσει και φοιτούν σήμερα μαθητές από τον Ψαθόπυργο έως το Δερβένι Κορινθίας.

Ως εκ τούτου η απρόσκοπτη λειτουργία για το Εσπερινό ΓΕΛ αποτελεί προτεραιότητα για το δήμο μας κι αυτό κατέστη σαφές από την αντιπροσωπεία της Αιγιάλειας, θέση που εξέφρασε άλλωστε και εγγράφως η ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας.

Κατόπιν αυτών, κατά την συνάντηση με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Ελλάδος κ΄.Γιαννόπουλο, υπήρξε η εκδήλωση πρόθεσης από μέρους του για υιοθέτηση των θέσεων του δήμου ενόψει της υποβολής της Ετήσιας Έκθεσής του, ενώ από την πλευρά του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ΄.Γ.Αφράτη έγινε γνωστό ότι η θέση του είναι να μην υπάρξει καμία μεταβολή στον αριθμό των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στην Αιγιάλεια.

Από πλευράς του δήμου Αιγιαλείας τονίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν εφησυχάζει και θα παρακολουθεί από κοντά τις όποιες εξελίξεις προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου.