ΕΕΕΕΚ Αιγίου: Κατέδειξαν το «μήνυμα» της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία: «Όλοι ίσοι! Όλοι διαφορετικοί»

0

Με τον πιο παραστατικό τρόπο, μέσω της δράσης «flash mob» (ξάφνιασμα πλήθους), μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου κατέδειξαν το «μήνυμα» της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία: «Όλοι ίσοι! Όλοι διαφορετικοί».

Το δρώμενο που παρουσιάστηκε από το ΕΕΕΕΚ Αιγίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Ρούσσο, υποδηλώνοντας πως η 3η Δεκέμβρη δεν είναι απλά μια ημέρα αφύπνισης συνείδησης, αλλά η στήριξη στους συμπολίτες με Αναπηρία αποτελεί στάση ζωής για τη δημοτική αρχή. Από τη συζήτηση με τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ κ. Μαρίνη, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους, ο δήμαρχος εξέπεμψε τη ζεστασιά με την οποία ο δήμος περιβάλλει την προσπάθεια της ιδιαίτερης αυτής μαθητικής κοινότητας.

«Ελάχιστο χρέος μας να είμαστε εκεί! Συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και δράση των πραγματικών μαχητών της ζωής. Ως δήμος οφείλουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να υποστηριχθεί η ξεχωριστή μαθητική κοινότητα του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου, στο πλαίσιο στήριξης και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας με ιδιαιτερότητες» τονίζει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αιγίου ξάφνιασαν το πλήθος με τον πιο ευχάριστο τρόπο, εμφανιζόμενοι ξαφνικά στην πλατεία της Αγίας Λαύρας με τους καθηγητές τους, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου όπου χόρεψαν ανά ζευγάρια ένα βαλς, παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μουσικοκινητικό δρώμενο στους συμπολίτες, πραγματοποίησαν βιωματικές δράσεις όπου συμμετείχε και το πλήθος ζωγραφίζοντας με το στόμα …χωρίς χέρια, περπατώντας με κλειστά τα μάτια …χωρίς όραση και έστειλαν όλοι μαζί το μήνυμα της αναγκαιότητας υποστήριξης πολιτών με Αναπηρία.

Σημειώνεται ότι το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Αιγίου, είναι ένα νεοϊδρυθέν σχολείο Ειδικής Αγωγής το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2016 – 2017. Στεγάζεται στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως (συστεγάζεται με το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό Λύκειο της πόλης του Αιγίου) και καλύπτει την υποχρεωτικότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαθητών που έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Γενική ή Ειδική Εκπαίδευση και έχουν σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

amea ekdilosi - 2