Μια ξεχωριστή δράση –έκπληξη επιφυλάσσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αιγίου το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου (μετά τις 10.00) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η 3η Δεκέμβρη γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη ως ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προωθώντας έτσι την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των Ατόμων με Αναπηρία.

Με αφορμή την ημέρα αυτή το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου θα υλοποιήσει δράσεις στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, την ενημέρωση των κατοίκων της πόλης και τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, την καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων, την ύπαρξη του ειδικού σχολείου γενικότερα.

Η δράση «flash mob» (ξάφνιασμα πλήθους), είναι η ξαφνική συγκέντρωση ομάδας ανθρώπων σε δημόσιο χώρο, με σκοπό την εφαρμογή στην πράξη μιας ασυνήθιστης δράσης. Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αιγίου θα εμφανιστούν στις 03/12/2019, ξαφνικά στην πλατεία της Αγίας Λαύρας με τους καθηγητές τους, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και θα χορέψουν ανά ζευγάρια ένα βαλς υπό τον ήχο του τραγουδιού του Σταμάτη Σπανουδάκη «Ταμαλο», παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μουσικοκινητικό δρώμενο στους συμπολίτες, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις στη συνέχεια, από τους μαθητές του σχολείου.

Η δράση στηρίζεται από τον δήμο Αιγιαλείας και την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για την υποστήριξη πολιτών με ιδιαιτερότητες.

«Τα αίτια, τα χαρακτηριστικά και ο τρόπος αντιμετώπισης διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και ως δήμος οφείλουμε να ενσκήψουμε στα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας» σημειώνει ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ΄.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

«Η συμπεριφορά μας στους συνανθρώπους με ειδικές ανάγκες καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την ποιότητά μας ως κοινωνία. Η ευαισθητοποίηση και η κατανόηση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων από το σύνολο της κοινωνίας τίθεται ως βασική μας προτεραιότητα» αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

«Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Αιγίου, είναι ένα νεοϊδρυθέν σχολείο Ειδικής Αγωγής το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Στο σχολείο φοιτούν μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» τονίζει ο διευθυντής του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ΄.Δημήτριος Μαρίνης. Το σχολείο στεγάζεται στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως, υλοποιώντας ένα όνειρο χρόνων. Το σχολείο συστεγάζεται με το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης του Αιγίου. Στην ιστοσελίδα του σχολείου (Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αιγίου) μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις του σχολείου (http://eeeek-aigiou.ach.sch.gr/)»