Άγγελος Τσιγκρής: «Θετική εξέλιξη η επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος»

0

Στις 11 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Αχαιός βουλευτής Άγγελος Τσιγκρής, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την ανάγκη επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος.

Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής ανέφερε ότι η επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, θα διευκολύνει τη μετακίνηση των κατοίκων και θα κάνει γρήγορη και ασφαλή τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, σε λίγες εβδομάδες υπολογίζεται ότι θα επαναλειτουργήσει η πορθμειακή γραμμή, που είχε διακοπεί εδώ και χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους δύο νομούς (Αχαΐας και Φωκίδας), όπως η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και η προσέλκυση αυξημένου αριθμού τουριστών.

Ο Άγγελος Τσιγκρής χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή και καλεί όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.