Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, δύο άνδρες και πιο συγκεκριμένα ένας 33χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για απόπειρες ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράβαση του νόμου για τα όπλα, πρόκληση έκρηξης, παράνομη κατοχή ασυρμάτου και κατοχή ναρκωτικών.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 24 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων  σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονίας με πρόθεση και έκρηξη.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, οι δράστες μετέβησαν με αυτοκίνητο στην οικία που διαμένουν δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 44 και 40 ετών, όπου οι δύο συλληφθέντες (27χρονος και 33χρονος) αφού διαπληκτίστηκαν με τους παθόντες, στη συνέχεια τους πυροβόλησαν κατ επανάληψη με πιστόλια και αφού εξαντλήθηκαν τα φυσίγγια πέταξαν προς το μέρος τους εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος και εξεράγη.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ιδία μέσα στο Γενικό Νοσοκομείου Αιγίου, όπου μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι έφεραν συνολικά οκτώ τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου και παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο δραστών από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αιγιαλείας.
Σε σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δύο δράστες οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν ένα πτυσσόμενο σουγιά και ένα μαχαίρι, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
•    Φορητό πομποδέκτη συντονισμένο στην συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,
•    Δύο κάλυκες και ένα φυσίγγιο από πυροβόλα όπλα,
•    Βαλιτσάκι μεταφοράς όπλων,
•    Εργαλεία καθαρισμού όπλων και βάση (50) φυσιγγίων,
•    Μια ναυτική φωτοβολίδα,
•    Ένα μαχαίρι με δύο λάμες,
•    Μικροποσότητα κοκαΐνης,
•    Μικροποσότητα κάνναβης,
•    Δύο τρίφτες κάνναβης.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο τσεκούρια και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγιαλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών τους.
Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.