Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Εν όψει της επίσημης έναρξης του αντικαπνιστικού από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η εφαρμογή του νόμου θα γίνει προς όλες τις κατευθύνσεις, ισότιμα και χωρίς εξαιρέσεις. Συνεχίζοντας ζήτησε την συνεργασία των ιδιοκτητών και εξήγησε τους σοβαρούς λόγους για την Δημόσια Υγεία που επιβάλουν την τήρησή του.

Επίσης, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ζήτησε να διευκρινιστούν τυχόν ασάφειες που υπάρχουν στη νομοθετική ρύθμιση και άμεσα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος είναι αποτέλεσμα της απόφασης της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, που θέλουν να απολαμβάνουν την εστίασή τους σε υγιεινό περιβάλλον. Πρόθεσή μας είναι ο νόμος να αφαρμοστεί προς όλες τις κατευθύνσεις, ισότιμα και χωρίς καμία τιμωρητική διάθεση. Σε συνεργασία με το Δ.Σ του ΣΚΕΑΝΑ θα ξεπεράσουμε κάθε σημείο του νόμου που θα παρουσιάσει δυσκολία στην πράξη. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές στο παθητικό κάπνισμα και είμαστε αποφασισμένοι χωρίς εκπτώσεις να τηρήσουμε κάθε παράγραφό του» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπονάνος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής του Νομού Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γεωργία Πλώτα, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Σοφία Συμεωνίδου και ο Προϊστάμενος τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου ΠΕ Αχαΐας, Αργύρης Αγγελόπουλος.