Η Διοίκηση του Μουσείου Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, ανήμερα της εθνικής εορτής, διοργάνωσε και παρουσίασε στο χώρο του μουσείου επετειακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες του Λόγγου στην  Κατοχή και την Αντίσταση», αφιερωμένη στην Λογγίσια αγωνίστρια Χρυσούλα Κουκοπούλου-Δανιήλ.

Η Διοίκηση του Μουσείου Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου ευχαριστεί:

– Τη μουσική Σχολή Φιντέλιο και τις καθηγήτριες Μαρία Καβούνη και Χρυσάνθη Κουνινιώτη που επιμελήθηκαν τη μουσική της εκδήλωσης ερμηνεύοντας μουσική και τραγούδια του ’40 μαζί με μικρό φωνητικό σύνολο αποτελούμενο από τις σπουδάστριες της σχολής: Ελένη Βλάχου, Μαρία Καρόκη, Στυλιανή Καρόκη, Δήμητρα Κτενίδη, Μάρα Μεντζελοπούλου, Κωνσταντίνα Νικολάραπου με την αρμόζουσα συστολή και το ταλέντο τους απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

– Τους επιστημονικούς συνεργάτες του Μουσείου κ.Κωνσταντίνο Κλάγκο για τον συντονισμό και την επιμέλεια των κειμένων, τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών κ.Μαρία Σιταράγια την επιμέλεια της εκδήλωσης και του προγράμματος, τον εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Μπαρδούτσο για την επιμέλεια των βίντεο.

– Τις συνταξιούχους εκπαιδευτικούς κ.Βασιλική Κυριακοπούλου-Λουκοπούλου και κ.Μάγδα Γεωργακοπούλου για την ανάγνωση τωνεπιλεγμένων κειμένων.epetiaki loggos - 3

– Τις κ.κ. Ελισάβετ και epetiaki loggos - 2Βασιλεία Δανιήλ, κόρες της τιμώμενης αγωνίστριας, για το πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή, τον αγώνα και τα χρόνια φυλάκισης της μητέρας τους (17/12/41 –11/11/1943), τα τιμητικά διπλώματα που της απονεμήθηκαν από το επίσημο κράτος για την προσφορά της στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. -τους συγχωριανούς Λογγίσιους, τους γονείς των συμμετεχόντων μαθητριών, τους φίλους του μουσείου και όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση μνήμης για τις γυναίκες αγωνίστριες της Κατοχής και της Αντίστασης: «Η θυσία τους, πορεία ειρήνης».

Την συγκινητική εκδήλωση μνήμης έκλεισε η πρόεδρος της ΙΛΕΑ κ.Βάνα Μπεντεβή με θερμά λόγια για την προσφορά της τιμώμενης στον αγώνα, για τη σημασία της εκδήλωσης αλλά και τον σημαίνοντα ρόλο του μουσείου στην ιστορία και λαογραφία του τόπου.

Απαγγελία ποιήματος: Μέλπω Ρογκάλα, Φωτισμός-ήχος: Φώτης Μάντικας, Βιντεοσκόπηση: Μάριος Σαράντης από το κανάλι «Λύχνος».

Η πρόεδρος του Μουσείου Μέλπω Ρογκάλα