Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, προέστη της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρόν κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη. Πλήθος λαού συνέρευσε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσαν οι δύο Ιεράρχες της Αχαΐας και να ευχηθεί στόν νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τα δέοντα επί τη εκλογή του ες Επίσκοπο και Μητροπολίτη και τη χειροτονία του.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναφερθείς στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και στα μηνύματα που απορρέουν από αυτή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε με θερμά λόγια για τον άγιο Καλαβρύτων, κάνοντας αναφορά στην ευλογημένη πορεία και ζωή του μέσα στην Εκκλησία, στην μεγάλη ευλογία από τον Θεό να αξιωθεί της Αρχιεροσύνης και στην τιμή να διαδεχθεί τον λαμπρό και ισχυρό εκκλησιαστικό άνδρα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.

Καλωσορίζοντας τον νέο Ποιμενάρχη της Αιγιαλείας στην Πάτρα, τον ευχήθηκε να έχει πολυχρόνιο και θεοτίμητο ποιμαντορία και τοθ προσέφερε σε ένδειξη τιμάς και αγάπης ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι δύο Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων Ιεραρχών των Πατρών, που αναπαύονται στον αύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τον Επισκοπείου των Πατρών και εν συνεχεία προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Πατρών, άπου τους επιφυλάχτηκε λαμπρή αποδοχή και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος μίλησε στις συνάξεις των Κατηχητικών Γυμνασίου- Λυκείου της Ενορίας. Η Ενορία παρέθεσε μικρή δεξίωση και τα παιδιά παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.apostolos andreas 2