Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου θα τιμηθούν επίσημοι ερευνητικοί φορείς και οι συμπολίτες που συναίνεσαν στην πραγματοποίηση των ερευνών στις ιδιοκτησίες τους!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Αιγιαλείας αυτή την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου για την διεξαγωγή του τριετούς ερευνητικού προγράμματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαϊας σε συνεργασία με το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, στην Αρχαία Αίγειρα.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου στην 8.30 το βράδυ, θα τιμηθούν οι επίσημοι ερευνητικοί φορείς και οι συμπολίτες μας που συναίνεσαν στην πραγματοποίηση των ερευνών στις ιδιοκτησίες τους!
Ο δήμος Αιγιαλείας ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στο πλαίσιο αυτό από τη νέα δημοτική αρχή συστάθηκε η Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου. Όπως καταγράφηκε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση, στο πλαίσιο άλλωστε και της φιλοσοφίας δημιουργίας της από τη νέα δημοτική αρχή, η Ε.ΠΟ.Κ.Αιγιαλείας σε απόλυτη συνεργασία με τον δήμαρχο κ΄.Δημήτρη Καλογερόπουλο και στο πλαίσιο πάντα λειτουργίας του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιγιάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό η παρουσία της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων κας Αν.Κουμούση και της διευθύντριας του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Dr. Birgitta Eder (που θα πρέπει να σημειωθεί ότι περιλαμβάνονται μεταξύ των τιμώμενων προσώπων της εκδήλωσης) παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.