Σίγουρα μια ανακαίνιση στο σπίτι μας μπορεί να μας βάλει σε μεγάλα έξοδα, καμιά φορά μάλιστα σε περισσότερα έξοδα απ’ όσα υπολογίζαμε αρχικά. Για τον λόγο αυτό, μπορούμε να σκεφτούμε και τη λύση της ανακαίνισης μπάνιου με δόσεις. Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στο μπάνιο μας και να το κάνουμε να δείχνει μεγαλύτερο και πιο φωτεινό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μεμιάς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ιδέες για αλλαγή και ανακαίνιση μπάνιου

  • Χρώμα: Η αλλαγή του χρώματος των τοίχων αλλά και της οροφής αποτελεί μια από τις συχνότερες οικοδομικές εργασίες που μπορεί να εκτελεστεί ακόμη και από ερασιτέχνες. Ωστόσο, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις τεχνικές εργασίες και τις κατασκευές είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ελαιοχρωματιστή. Σε μικρούς χώρους, όπως είναι τα μπάνια, συνιστάται η επιλογή φωτεινών χρωμάτων που αντανακλούν το φως.
  • Καθρέφτες: Ένα από τα πιο γνωστά τρικ που εφαρμόζεται στους μικρούς χώρους είναι φυσικά η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη. Ο καθρέφτης όχι μόνο αντανακλά την εικόνα του χώρου δίνοντας τη ψευδαίσθηση της επέκτασης αλλά επίσης αντανακλά το φως. Όσο μεγαλύτερος είναι ο καθρέφτης τόσο καλύτερα.
  • Οργάνωση: Ένα οργανωμένο μπάνιο δείχνει σαφώς μεγαλύτερο. Αυτό σημαίνει, ότι όχι μόνο θα πρέπει αποφεύγετε την ακατάστατη και διάσπαρτη τοποθέτηση μικροαντικειμένων, όπως μπουκαλιών, απορρυπαντικών και καλλυντικών σε διάφορες επιφάνειες αλλά αντίθετα θα πρέπει να συνηθίσετε να τακτοποιείτε τα μικροαντικείμενα σε καλάθια, κουτιά, ντουλάπια και συρτάρια. Ειδικά για τους μικρούς χώρους, συνιστάται η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων σε έξυπνα σημεία.

Συγχρόνως, γιατί να μην προχωρήσετε και σε διαφόρων ειδών μονώσεις, όπως η ελαφρού τύπου μόνωση; Είναι μια καλή ευκαιρία, μετά την ανακαίνιση μπάνιου με δόσεις, να βελτιώσετε και την ασφάλεια του σπιτιού σας από τις διάφορες καιρικές συνθήκες.

Γιατί να διαλέξουμε ελαφρού τύπου μονώσεις;

  • Είναι ο λιγότερο επιφορτικός, σε ότι αφορά το βάρος, τρόπος εφαρμογής μόνωσης. Έτσι για τις οικοδομές που δεν έχουν υψηλή αντοχή σε επιπλέον βάρος, θεωρείται ως η ιδανική λύση.
  • Παρέχει υψηλής ποιότητας θερμομόνωση και στεγάνωση, προσφέροντας παράλληλα ιδανικότερο περιβάλλον διαμονής και αρκετή οικονομία.
  • Προσφέρει πλήρη βατότητα στην ταράτσα, κάνοντας το χώρο επισκέψιμο.
  • Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι άψογο, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τελική επιφάνεια διαφόρων ειδών πλακίδια.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και η μοναδική επιλογή (παλιές κατοικίες) για εφαρμογή.
  • Στην ελαφρού τύπου μόνωση ταράτσας πρέπει να έχει προηγηθεί άριστη στεγάνωση της θερμομόνωσης, όπως επίσης και η κάλυψη να γίνεται με ισχυρά στεγανωτικά υλικά, όπως συνθετικό πολυεστέρα η μεμβράνες.

Καταφέρνουμε λοιπόν να προχωρήσουμε σε εργασίες που είναι πολύ σημαντικές μέσα σε ένα σπίτι εξοικονομώντας χρήματα μέσω της ανακαίνισης μπάνιου με δόσεις και προχωρώντας στις κατάλληλες για το σπίτι μας μονώσεις που θα επιφέρουν την πολυπόθητη εξοικονόμηση ενέργειας.