epitropi-poiotitas-zois1

Όπως ήταν αναμενόμενο, αν και εκφράστηκαν σοβαρά επιχειρήματα από καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και από τον επικεφαλής του Συνδυασμού ”Εμπορική Ενότητα” Λάμπη Παπαδόπουλο, που ξεκαθάρισε πως ζητάει  ολοκληρωμένη μελέτη για να μπορέσει να γίνει πράξη η πεζοδρόμηση, έστω και προσωρινά, ψηφίστηκε τελικά από το Συμβούλιο της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, η πρόταση της Κοινότητας Αιγίου για πεζοδρόμηση κατά τις απογευματινές ώρες, για τη διάρκεια των εορτών!!

Η τόνωση της Τοπικής αγοράς και Οικονομίας, με την πεζοδρόμηση, εν όψει των εορτών  που θα δίνει το ερέθισμα σε όλους  να επισκεφτούν πεζοί την αγορά,  ήταν ο κύριος γνώμονας για να γίνει δεκτή η πρόταση της Τοπικής Κοινότητας, που ήδη είχε περάσει από το τοπικό συμβούλιο!!

Παρών οι έμποροι της Κλ.Οικονόμου που όπως δήλωσαν πλήττονται από την πεζοδρόμηση αλλά και ο Λάμπης Παπαδόπουλος!!

Κανείς δεν είναι αρνητικός στην πεζοδρόμηση, δήλωσε ο Επικεφαλής της Εμπορικής Ενότητας Λάμπης Παπαδόπουλος που με επιχειρήματα και τεκμηριωμένη άποψη, γι ακόμα μια φορά, όπως και στη συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας τόνισε πως κανείς δεν είπε όχι στην καινοτομία όχι όμως με επιπολαιότητα!!Όπως είπε χαρακτηριστικά, ”με ποιά επίσημα δεδομένα και ποιά οικονομοτεχνική μελέτη παίρνετε αποφάσεις όταν για κάποιους μπορεί να αποβεί μοιραία”. Όπως ανέλυσε τόσο την προηγούμενη ημέρα στη συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας όσο και στο aigialeiapress  ”Δεν μιλάω μόνο γι αυτούς που επένδυσαν χιλιάδες ευρώ για να στήσουν μια επιχείρηση αλλά αναφέρομαι και στο προσωπικό. Την προσοχή σας λοιπόν, μή ρισκάρετε θέσεις εργασίας.”

Ενώ τόνισε πώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιχειρηματίες που αντιδρούν, ενώ αν υπήρχε μια ολοκληρωμένη μελέτη ανάπτυξης και βιωσιμότητας δε θα υπήρχαν σήμερα οι όποιες ενστάσεις!Αναφέρθηκε μάλιστα στο γεγονός πως πέρυσι τα Χριστούγεννα εξήντα και πλέον έμποροι, μάζεψαν υπογραφές διαμαρτυρόμενοι για ενα μόνο απόγευμα που έκλεισε η Κλ.Οικονόμου και το ίδιο κλίμα διαμαρτυρίας επικράτησε και ενα μήνα νωρίτερα του ίδιου χρόνο, οταν πάλι είχε κλείσει η οδός!! Όπως είπε,  μετέφερε αυτά τα δεδομένα και στα δυο συμβούλια για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης!!Ο κος Παπαχριστοπουλος, από τους παλιούς καταστηματάρχες, με εμπειρία χρόνων, συμφώνησε με τον κο Παπαδόπουλο και πρόσθεσε την προσωπική του εμπειρία. Όπως είπε ”πεζοδρόμια υπάρχουν και μάλιστα, μεγάλα στη συγκεκριμένη οδό,κόσμος να τα περπατήσει δεν υπάρχει” και ανάφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα ερήμωσης.. Ο κος Παναγοπουλος  φανερά δυσαρεστημένος, είπε πως αυτή η ενέργεια της πεζοδρόμησης τον ίδιο Προσωπικά και την επιχείρηση του τον ”καταστρέφει”!! Ενώ δήλωσε απερίφραστα, πως δεν τον εκπροσωπεί ούτε ο εμπορικός ούτε οι αποφάσεις του, καθώς τα γεγονότα και οι πρακτικές του προεδρείου τον έχουν απαξιώσει!!

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρθηκε στην Αν.Λόντου που ενω έγινε πεζόδρομος, το ενα μαγαζί μετά το άλλο έκλεισαν με κανένα σημάδι αλλαγής. Μάλιστα τόνισε πως υπάρχουν δρόμοι που μπορούν να αξιοποιηθούν, να περπατήσουν και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις οι πολίτες, όπως η πλατεία που τα 3/4 είναι κατηλειμένα, τα ψηλά αλώνια που και αυτά είναι κατά τα 3/5 και τα πευκάκια που έχουν κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί!!

Ο κος Παπαναστασίου τέλος είπε πως πρώτα φτιάχνεις πάρκινγκ, σύγχρονες συγκοινωνίες και παρκόμετρα και αφού εξασφαλίσεις αυτά, κάνεις πεζοδρομήσεις!!

Της Ιωάννας Δημουλά

epitropi-poiotitas-zois1