Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, το Δ.Σ. του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας συνήλθε σε έκτακτη διοικητική συνεδρίαση στα γραφεία του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, κατόπιν έκτακτης προσκλήσεως της Προέδρου, κας. Μαρίας Χρονοπούλου, με ένα και μοναδικό θέμα, «την πρόταση της τοπικής κοινότητας Αιγίου περί κλεισίματος της Κλεομένους Οικονόμου, τις απογευματινές ώρες, από τις 16-12-2019 έως και 10-01-2020.»
Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Ε.Σ.Α κατά πλειοψηφία και συγκεκριμένα: 7-2 (Λάμπης Παπαδόπουλος απείχε της διαδικασίας, Κώστας Μπρούμας ψήφισε όχι) αποφάσισε θετικά στην πρόταση της τοπικής κοινότητας Αιγίου, για κλείσιμο της Κλεομένους Οικονόμου, κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, για τις εορτές των Χριστουγέννων, εφόσον όμως ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι προτεινόμενες επισημάνσεις και τροποποιήσεις του. Συγκεκριμένα:

  1. Στην απόφαση αυτή το Δ.Σ. έλαβε υπ’όψιν του την θετική και ενθουσιώδη ανταπόκριση των καταναλωτών κατά πλειοψηφία σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  2. Έλαβε υπ’όψιν του τις συχνές αναφορές εμπόρων και καταναλωτών, οι οποίοι επισημαίνουν, πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο κόσμος και οι καταναλωτές στρέφονται σε γειτνιάζουσες περιοχές (π.χ. Πάτρα), όπου ο κόσμος συνδυάζει τις αγορές του με τον περίπατο-βόλτα στους υπάρχοντες πεζόδρομους.
  3. Έλαβε επίσης σοβαρά υπ’όψιν και τις αρνητικές αντιδράσεις από μερίδα καταστηματαρχών, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στα όρια της συγκεκριμένης πεζοδρόμησης, για το λόγο αυτό προτείνει την εξής διευκόλυνση: Να επιτρέπεται από αστυνομικούς, στην οδό Γερμανού, από την τράπεζα Alpha Bank μέχρι τα ψητοπωλεία, να εισέρχεται όχημα καταναλωτή, όταν χρειάζεται να παραλάβει μεγάλου όγκου δέμα (π.χ. Χριστουγεννιάτικο δέντρο) και πάλι με την εποπτεία της αστυνομίας το όχημα να απομακρύνεται από το σημείο, με όπισθεν.
  4. Έλαβε υπόψιν του ότι το μέτρο είναι προσωρινό και αφορά μόνο την εορταστική περίοδο, πράγμα που θεωρούμε θα συμβάλει στην τόνωση του εορταστικού αισθήματος, δίνοντας παράλληλα ώθηση στην τοπική αγορά.
  5. Επίσης αντιπροτείνει όσον αφορά τις ημέρες κλεισίματος της Κλεομένους Οικονόμου, να συμπτυχθούν. Συγκεκριμένα να αρχίσει η εφαρμογή του μέτρου, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 3 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή.
  6. Επιπλέον προτείνει να υπάρξει αναλυτική αναφορά για το ποια είναι τα γειτνιάζοντα parking, δημοτικά και ιδιωτικά, σε ακτίνα 500m, από την Κλεομένους Οικονόμου, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους επισκέπτες.

7.Επίσης προτείνει, κατόπιν συνεννόησης της τοπικής κοινότητας Αιγίου, να προσφερθεί μία προνομιακή εορταστική τιμή από τα ιδιωτικά parking για τις απογευματινές ώρες εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, προς διευκόλυνση των καταναλωτών και των επισκεπτών.

Η πρόταση κατατέθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της τοπικής κοινότητας Αιγίου.